Electrica preia pachetele minoritare deținute de Fondul Proprietatea la subsidiare și instalează un nou Consiliu de Administrație

Electrica preia pachetele minoritare deținute de Fondul Proprietatea la subsidiare și instalează un nou Consiliu de Administrație
scris 26 oct 2017

Acționarii Electrica (El) au aprobat, la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de astăzi, cumpărarea deținerilor minoritare pe care Fondul Proprietatea le are la 4 subsidiare, pentru 752 milioane lei. 

Înțelegerea dintre Electrica și Fondul Proprietatea (FP) privind vânzarea pachetelor minoritare deținute la subsidiarele Electrica (EL) a fost anunțată la jumătatea lunii iulie.

Electrica va plăti 209,74 milioane lei pentru 22% din Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord SA, 201,70 milioane lei pentru 22% din Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, 173,50 milioane lei pentru 22% din Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA și 167,08 milioane lei pentru 22% din Electrica Furnizare SA..

Tot astăzi, Electrica a ales un nou Consiliu de Administrație, format din Arielle Malard De Rothschild, Cristian Bușu, Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Jan Antoon Henri Schoeber și Bogdan George Iliescu. Șase dintre cei 7 membri au fost reconfirmați.

CE Oltenia așteaptă ca Guvernul să meargă la Bruxelles pentru reducerea obligației de a subvenționa energia regenerabilă. Economiile ar atinge anual aproape 30 milioane lei CITEȘTE ȘI CE Oltenia așteaptă ca Guvernul să meargă la Bruxelles pentru reducerea obligației de a subvenționa energia regenerabilă. Economiile ar atinge anual aproape 30 milioane lei

Singurul nume nou este Doina Elena Dascălu, fost vicepreședinte al Curții de Conturi a României și, de luna aceasta, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al prim-ministrului, Mihai Tudose.

 Doina Elena Dascălu o înlocuiește pe Ioana Alina Drăgan.

În septembrie, Ministerul Energiei a solicitat ca membrii Consiliului de administrație al furnizorului și distribuitorului de energie Electrica să fie aleși prin metoda votului cumulativ și a cerut în acest sens suplimentarea ordinii de zi a ședinței Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 26 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
consiuliu administratie
fondul proprietatea