Profit Piața de Capital.forum - Premierul Cîțu: Guvernul va adopta o strategie pentru dezvoltarea pieței de capital. Posibilă reducere a taxării pentru investitori la bursă, capitalizare a instituțiilor financiare de stat, dar nu de la buget

Profit Piața de Capital.forum - Premierul Cîțu: Guvernul va adopta o strategie pentru dezvoltarea pieței de capital. Posibilă reducere a taxării pentru investitori la bursă, capitalizare a instituțiilor financiare de stat, dar nu de la buget
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2021

Guvernul va adopta cât mai curând o strategie pentru dezvoltarea pieței de capital, a anunțat, în deschiderea Profit Piața de Capital.forum, premierul Florin Cîțu, care s-a arătat favorabil reducerii taxării pe câștigurile la bursă. Premierul a mai arătat că va exista o strategie și pentru capitalizarea instituțiilor financiare ale statului, dar capitalul va trebui atras din alte părți, nu de la buget. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Videoconferința Profit Piața de Capital.forum este organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Romgaz, Transgaz, Biofarm și Conpet, fiind transmisă în direct și la Profit TV.

Florin Cîțu a arătat că, anul trecut, Guvernul a reușit două lucruri importante pe piața de capital, respectiv injectarea de lichiditate prin programul Fidelis, aproape 1 miliard de euro, și, mai important, modificarea legislației care să ajute capitalizarea companiilor românești cu capital negativ, prin stimulente fiscale.

Acum, a adăugat Cîțu, trebuie profitat de decizia agenției de rating S&P, care a păstrat calificativul BBB-, dar a modificat perspectiva la stabilă pentru România și atrași investitori care până acum au ocolit România și ca urmare a modului în care a fost tratată proprietatea privată, dar și din cauza numărului mare de autorizări și timpului de aștepare a acestora.

Profit Piața de Capital.forum - Cristian Popa, BNR, spune că statul ar trebui să listeze companiile acum, cât bursele sunt la maxime. “Argumentul că nu ne vindem țara pe nimic nu ține! O putem cumpăra chiar noi, românii!” CITEȘTE ȘI Profit Piața de Capital.forum - Cristian Popa, BNR, spune că statul ar trebui să listeze companiile acum, cât bursele sunt la maxime. “Argumentul că nu ne vindem țara pe nimic nu ține! O putem cumpăra chiar noi, românii!”

În acest context, premierul a arătat că Guvernul va aproba cât mai curând strategia pentru dezvoltarea pieței de capital, iar în acest scop va exista o consultare și cu BVB.

Întrebat dacă o astfel de strategie ar putea inclde și reducerea de la 10% la 1% a impozitului pe câștigurile din tranzacții la bursă, premierul Cîțu a spus: ”Nu văd o problemă aici, dacă ar ajuta pe români să se îndrepte mai mult, investitorii individuali, către piața de capital”.

Profit Piața de Capital.forum - Premierul Cîțu: Nu doresc să mai avem un lockdown. Vreau să revenim la normalitate pentru că știu ce potențial are economia. Firmele vor putea avea centre de vaccinare la sedii pentru angajați, poate și pentru familii CITEȘTE ȘI Profit Piața de Capital.forum - Premierul Cîțu: Nu doresc să mai avem un lockdown. Vreau să revenim la normalitate pentru că știu ce potențial are economia. Firmele vor putea avea centre de vaccinare la sedii pentru angajați, poate și pentru familii

Premierul a arătat că astfel de stimulente vor fi, pentru investitori, simplificarea sistemului de taxe, digitalizarea, e-facturarea.

Florin Cîțu a mai arătat că o parte importantă a strategiei va privi și sectorul instituțiilor financiare ale statului, mai ales că urmează a fi operaționalizată Banca de Dezvoltare a României.

”Rămâne intenția mea și pentru instituțiile finaciare ale statului de a le ajuta cu capital, dar nu de la stat”, a subliniat prim-ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
capital
forum
citu
taxa
impozit
bursa
castig
reducere
capitalizare
financiar
buget