Purcari, cu privirea țintită la investitori

Purcari, cu privirea țintită la investitori

Eugen Comendant, COO Purcari Wineries și Daniela Șerban, președinte ARIR.

scris 5 nov 2019

Purcari Wineries se alătură ca membru al Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România, urmărind cele mai bune practici în raportul cu investitorii de la BVB și respectarea unor standarde înalte de guvernanță corporativă.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Listată în luna februarie a anului trecut, compania Purcari Wineries (WINE), se alătură asociației de profil în efortul de a contribui la dezvoltarea pieței de capital locale. Asociația pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a comunicat că producătorul basarabean de vinuri s-a alăturat organizației neguvernamentale și non-profit care a fost înființată la sfârșitul anului trecut cu scopul de a oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă.

“Ne-am angajat să creăm valoare și să livrăm randamente superioare pentru toți acționarii noștri. Asocierea cu ARIR confirmă importanța pe care compania o acordă relației cu investitorii și comunității companiilor listate”, spune Eugen Comendant, șeful operațiunilor de la Purcari,

Seele (OMV) cu o declarație surprinzătoare: Vom adopta decizia finală Neptun Deep în 2020. CEO-ul pare a nu cunoaște precis modificările la Legea offshore și nici adevăratul declin al producției de gaze a OMV Petrom CITEȘTE ȘI Seele (OMV) cu o declarație surprinzătoare: Vom adopta decizia finală Neptun Deep în 2020. CEO-ul pare a nu cunoaște precis modificările la Legea offshore și nici adevăratul declin al producției de gaze a OMV Petrom

În ultimele luni s-au alăturat Asociației Electrica (EL), OMV Petrom (SNP) și Antibiotice Iași (ATB). Societățile fondatoare ale Asociației de profil ARIR sunt Bursa de Valori București (BVB), Alro Slatina (ALR), Franklin Templeton Management – Sucursala București, Electromagnetica (ELMA), Hidroelectrica, Nuclearelectrica (SNN), Teraplast (TRP) și Transelectrica (TEL).

Purcari Wineries are o dinamică bună a profitabilității. Purcari și-a majorat veniturile în primul semestru cu 25,48%, la 87,79 milioane lei, de la 69,96 milioane lei, în perioada similară a anului trecut. Sunt încasări realizate de producătorul de vinuri din Basarabia în condițiile unor prezențe semnificative pe mai multe piețe: România 29,70 milioane lei), Republica Moldova (15,07 milioane lei), Polonia (7,05 milioane lei), Cehia și Slovacia (3,78 milioane lei), Asia (3,81 milioane lei), Belarus (2,28 milioane lei), Țările Baltice (2,37 milioane lei) și Ucraina (2,17 milioane lei).

De asemenea, profitul net a crescut cu 7,20%, la 17,12 milioane lei, de la 15,97 milioane lei. Sever Lupu, investitor experimentat o vede ca una din companiile de creștere de la BVB și a inclus acțiunile acesteia în portofoliul său, considerând că au spațiu de apreciere. Un potențial ridicat ar fi din atacarea piețelor din China, mai spune Lupu, cu experiență relevantă și în conducerea executivă în mediul corporativ.

Titlurile companiei sunt căutate și de investitori instituționali. Într-o ofertă publică accelerată derulată la începutul lunii octombrie și care a asigurat ieșirea din acționariat a americanilor de la Horizon Capital, specializați pe piața din Ucraina, și-au făcut intrarea cu participați de 5-6% suedezii de la East Capital, cehii de la Conseq Investment și scoțienii de la Standard Life Aberdeen. Încă de la listare au cumpărat pachete americanii de la Franklin Templeton, canadienii de la Fiera Capital și SEB Management, vehicul de investiții a celebrei familii de bancheri suedezi Wallenberg.

„Suntem încântați să preluăm din dinamismul și entuziasmul companiei reper din Republica Moldova și lider regional”, spune Daniela Șerban, președinte ARIR și care în trecut a ocupat poziții executive în cadrul Bursei de Valori București. ARIR va derula proiectul Vektor, care va evalua stadiul de aplicare a regulilor de guvernanță corporativă în rândul companiilor listate, inclusiv standardele în relația cu investitorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
electrica
purcari
arir
daniela serban
fondul proprietatea
bvb
bursa