Romcarbon Buzău convoacă acționarii propunând un dividend cu randament de aproape 5%

Romcarbon Buzău convoacă acționarii propunând un dividend cu randament de aproape 5%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 iun 2018

Compania specializată în reciclare și fabricarea ambalajelor Romcarbon vizează distribuirea a 2 treimi din profitul net sub formă de dividende. Randamentul net al repartizărilor de câștiguri este de 4,6%. Conducerea companiei menționase în AGA de bilanț ca foarte probabilă propunerea acordării de dividende pentru vară, pe măsură ce urma să știe pe ce lichidități contează în susținerea activității pentru acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație ai companiei Romcarbon Buzău (ROCE) a convocat pentru data de 1 august Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor având ca principală propunere pe ordinea de zi distribuirea unor dividende în valoare însumată de 2,01 milioane lei, reprezentând 2 treimi din profitul net de 3,07 milioane lei obținut în anul 2017.

Valoarea dividendului brut propus este de 0,0076 lei/acțiune, randamentul net este de 4,66%, raportat la prețul de închidere de astăzi, de 0,1550 lei/acțiune.

Se repetă! SIF Transilvania are dificultăți în consolidarea acțiunilor, în contextul unui litigiu inițiat grupul de acționari Frățilă. În urmă cu 2 ani, Asociația Investitorilor „trântea” o operațiune similară la SIF Moldova CITEȘTE ȘI Se repetă! SIF Transilvania are dificultăți în consolidarea acțiunilor, în contextul unui litigiu inițiat grupul de acționari Frățilă. În urmă cu 2 ani, Asociația Investitorilor „trântea” o operațiune similară la SIF Moldova

Profit.ro anunța piața încă de la AGA de bilanț din primăvară că scenariu cel mai probabil este cel de anul trecut, când peste vară conducerea companiei a convocat o nouă Adunare pentru a propune distribuirea de dividende. Societatea a așteptat să se configureze fluxurile de numerar din acest an pentru a știi sigur că este în măsură să scoată cash de pe bilanț.

Directorul general Radu Andrei a explicat atunci acționarilor și rațiunile întârzierii etapei de distribuire a dividendelor. „În mod îngrijorător, în ultima perioad.ă au început să se întețească insolvențele.” Aceste insolvențe apar de multe ori mai degrabă urmare a unor probleme de gestionare a lichidității, ceva ce Romcarbon vrea să evite, spunea Andrei care a folosit de aproape 10 ori cuvântul “conservator” pentru a caracteriza abordarea pe care o are compania față de gestionarea lichidității.

Societatea este beneficiara unor intrări de cash pe bilanțuri în urma unei tranzacții încheiate convenite încă de la jumătatea primăverii. Compania ar urma să încaseze peste 7 milioane de euro de la grupul Flux Industrial, cu activități inclusiv în domeniul imobiliar, pentru un teren pe care Romcarbon îl cumpărase cu peste 10 ani în urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
bvb
dividende
bursa