Ședință de corecții la BVB. Ca și avansul din săptămânile trecute, mișcările sunt pe volume mici

Ședință de corecții la BVB. Ca și avansul din săptămânile trecute, mișcările sunt pe volume mici
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 apr 2019

Într-o ședință în care tranzacțiile cu acțiuni au depășit doar cu puțin echivalentul a 3 milioane de euro, indicii principali de la Bursa de Valori București au pierdut o treime de procent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu a fost suflu pe bursa românească pentru încă o apreciere de 1% care ar fi anulat integral scăderea abruptă de la cumpăna dintre ani. Acum, piața testează niveluri inferioare, probabil în căutarea volumelor. După o etapă favorabilă în care 10 sesiuni dintr-un total de 11 ședințe au fost „pe verde”, astăzi piața a înregistrat cel mai important recul al acestei luni.

Indicele compozit BET Plus s-a depreciat cu 0,29%, iar indicele reprezentativ BET a avut o dinamică similară, închizând la nivelul de 8.247,58 de puncte. Sub aspect tehnic, tendința ascendentă pe termen scurt este intactă, cu o închidere peste ultimul minim relativ. Indicele acțiunilor blue-chip de la BVB s-a oprit la finalul sesiunii pe media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) în urcare, un suport mobil credibil în proporții Fibonacci.

Ședință de corecții la BVB. Ca și avansul din săptămânile trecute, mișcările sunt pe volume mici

Titlurile Băncii Transilvania (TLV), cele care dau tonul sentimentului pe piața românească de capital, au avut o corecție de 1,17%, până la prețul de 2,1200 lei/acțiune, pe cele mai importante tranzacțiii ale zilei, de 4,91 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), au urcat cu 1,06%, până la prețul de 13,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,45 milioane lei.

În piața bancară a ajuns astăzi știrea potrivit căreia Bank Leumi, cea mai mare bancă din Israel, a semnat acordul de vânzare a subsidiarei din România către First Bank, bancă deținută în România de fondul american J.C Flowers.

Statul \ CITEȘTE ȘI Statul "decerebrat", la lucru. Ministerul Energiei își asumă o propunere pentru acordarea "dividendului enervant" de la Oil Terminal

Bursa românească a fost lipsită de forță, fapt care se vede și din rulajul pieței de acțiuni de numai 15,68 milioane lei (3,29 milioane euro). Este ceva în contrast cu ziua pozitivă pentru activele de risc la nivel mondial și care a avut aprecieri importante pentru piețele de acțiuni europene: +0,37% indicele Euro Stoxx 50, +0,44% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,36% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,67% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt, +0,59% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,02% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,65% pentru indicele PX de la Praga.

La București, piața a fost trasă în jos și de declinul de 0,63% al titlurilor Fondul Proprietatea (FP), până la prețul de 0,9420 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,39 milioane lei. Emitentul a anunțat ieri că săptămâna trecută a răscumpărat la BVB 6,58 milioane de acțiuni proprii, pentru care a plătit 6,19 milioane lei, în cadrul programului de răscumpărare aprobat de acționari. Indicele financiar BET-FI a supraperformat pieței, cu un recul de 0,24%, până la nivelul de 35.797,19 de puncte.

Indicele energetic BET-NG a alunecat cu numai 0,03% sub referință, în contextul în care cel mai lichid din structura sa, Romgaz Mediaș (SNG) au staționat la prețul de 33,20 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,31 milioane lei. Pe același emitent s-a realizat și singurul transfer special din piața deal, în valoare de aproximativ 809.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
bank leumi
fondul proprietatea
romgaz
first bank