Sesiune de stagnare la bursă. Tranzacții de numai 20 milioane lei

Sesiune de stagnare la bursă. Tranzacții de numai 20 milioane lei

Sursa foto: Dana Rothstein | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 aug 2022

Indicii principali au avut deviații minore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După sesiunea de recuperare de luni, piețele de acțiuni dezvoltate au reluat tendința descendentă. La Bursa de Valori București, investitorii au ales să tranzacționeze cu prudență, ca și în alte etape de aversiune la risc în plan extern. Ei știu că lichiditatea mică nu permite o reintrare rapidă în poziții la revenirea cotațiilor.

În aceste condiții, rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 20,10 milioane lei (4,13 milioane euro), cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV), care a pierdut 0,40%, până la prețul de 19,92 lei/acțiune, abia adunând schimburi de 4,15 milioane lei.

Purcari Wineries își majorează afacerile la S1. Recuperare importantă pentru exporturile către Asia CITEȘTE ȘI Purcari Wineries își majorează afacerile la S1. Recuperare importantă pentru exporturile către Asia

Aceasta a fost urmată, cu transferuri în valoare de 3,91 milioane lei, de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au urcat cu 0,61%, până la prețul de 1,9660 lei/acțiune, într-o zi în care vicepreședintele de la administratorul Franklin Templeton, Daniel Naftali, a indicat pentru Profit.ro compania care administrează Portul Constanța ca o potențială țintă de listare.

Fără ordinele care să miște piața, indicii au avut mișcări neconcludente, anemice: -0,05% pentru indicele compozit BET-XT, +0,18% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.853,95 puncte, -0,34% pentru indicele energetic BET-NG și -0,05% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.184,82 puncte este din nou sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de stagnare la bursă. Tranzacții de numai 20 milioane lei
.

Pe piața marcată de nehotărâre, acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut închideri divergente: +0,32%, până la prețul de 0,4770 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit o activitate de 3,60 milioane lei și -1,49%, până la prețul de 46,40 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au cumulat volume echivalente cu 1,03 milioane lei. La același capitol energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au alunecat cu 0,11% sub referință, până la prețul de 44,95 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,32 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica