Sesiune divergentă la Bursa de Valori București

Sesiune divergentă la Bursa de Valori București
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 nov 2015

Astăzi trei indici ai BVB au închis în ușoară apreciere, iar alți trei indici "pe roșu". Indecizia pieței s-a văzut și din faptul că în top 10 tranzacționare cinci acțiuni au avut o evoluție pozitivă, patru titluri au înregistrat scăderi, iar într-un caz acțiunea a staționat pe referința ședinței precedente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce nu a scăzut ieri, a scăzut astăzi. Ștafeta deprecierilor a fost preluată de titlurile energetice după ce în sesiunea de tranzacționare precedentă de la Bursa de Valori București principalele titluri bancare au consemnat scăderi de 5-6% în contextul votării în Camera Deputaților - cameră decizională - a legii privind darea în plată a imobilelor ipotecate.

Indicele energetic BET-NG a pierdut 0,24%, fiind tras în jos, în principal, de acțiunea Transelectrica (TEL) care s-a depreciat cu 2,55%, până la prețul de 28,65 lei/acțiune, pe transferuri însumând 1,96 milioane lei, dar și de cea a Romgaz Mediaș (SNG), care a consemnat un declin de 1,03%, până la prețul de 28,9 lei/acțiune, pe un rulaj de 0,79 milioane lei.

Prin contrast, titluri care au fost pierzătoare ieri, astăzi au evoluat pozitiv. Între acestea, cele ale Băncii Transilvania (TLV), care au fost și pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 6,92 milioane lei. După declinul abrupt, cotația a revenit cu 0,40%, până la prețul de 2,48 lei/acțiune. Titlurile BRD Groupe Societe Generale au păstrat nota sesiunii precedente în care au scăzut cu 6%, cu o sesiune "roșie" (-0,34%) pe al doilea rulaj al pieței, de 4,46 milioane lei. Tot pe acest emitent am consemnat și unica tranzacție deal a zilei, cu 91.000 de acțiuni, efectuată la prețul de 12 lei/acțiune, ceea ce a ridicat valoarea schimbului la 1,1 milioane lei.

OTP Asset Management păstrează o atitudine optimistă față de evoluția ulterioară a titlurilor listate la BVB. Totuși, conform unui grafic prezentat de directorul general Dan Popovici, ar fi de așteptat o creștere a volatilității. "Pe termen scurt întrevedem mișcări bruște ale prețurilor", a declarat acesta. Indicele BET a urcat cu 0,05%, până la nivelul de 7.152,15 puncte.

Sesiune divergentă la Bursa de Valori București

Printre perdantele de ieri, acțiunile SIF au avut astăzi, de asemenea, o sesiune divergentă pe volume însumate de 1,31 milioane lei. Acțiunea SIF Oltenia (SIF5) s-a apreciat, cele ale SIF Moldova (SIF2) și SIF Transilvania (SIF3) au înregistrat scăderi, în timp ce titlurile SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4) au staționat pe nivelurile de referință ale sesiunii precedente.

Indicele financiar BET-FI s-a apreciat marginal, cu 0,08%, fiind tras în sus de titlurile Fondului Proprietatea (FP), care pe al treilea rulaj al pieței de 4,44 milioane lei, au avansat cu 0,61%, până la prețul de 0,82 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
otp
dan popovici
brd
transelectrica
romgaz