Electrica vizează distribuirea către acționari a sumei de 247,5 milioane lei. Randament net de 6,6 al dividendului

Electrica vizează distribuirea către acționari a sumei de 247,5 milioane lei. Randament net de 6,6 al dividendului

Sursa foto: Paketesama / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 mar 2019

Consiliul de Administrație al Electrica propune acționarilor distribuirea unui dividend brut de 0,7300 lei/acțiune. Statul are în vedere o majorare de capital de 18 milioane lei cu aport în natură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la Electrica (EL) a fost convocată pentru data de 25 aprilie având pe ordinea de zi distribuirea sume de 247,50 milioane lei sub formă de dividende din profitul net obținut în anul precedent. Valoarea dividendului brut propus este de 0,7300 lei/acțiune, care raportată la prețul de închidere de astăzi de 10,44 lei/acțiune și calculată la nivel net, este echivalentă cu un randament de 6,64%, de aproximativ 4 ori mai mare decât depozitele bancare. În cazul unui vot favorabil, data plății ar urma să fie 24 iunie a.c.

Compania ar urma să declanșeze o operațiune de majorare de capital prin aport în natură, cu un număr de 9 terenuri cu suprafață totală de peste 55.000 de mp. Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, de asemenea, programată pentru data de 25 aprilie se află propunerea pentru delegarea Consiliului de Administrație pentru o perioadă de 3 ani a competențelor privind majorarea capitalului social al Electrica cu suma de maxim 18 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
dividende
bvb
bursa