SIF Moldova lansează un program de răscumpărare pentru 2 milioane de acțiuni

SIF Moldova lansează un program de răscumpărare pentru 2 milioane de acțiuni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 oct 2020

În baza unei decizii a acționarilor din primăvară, SIF Moldova lansează un program în care vizează, până la finele anului, achiziția de acțiuni proprii reprezentând 0,2% din titluri care urmează să fie distribuite către personal.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

SIF Moldova (SIF2) începe de astăzi un program de răscumpărare a acțiunilor proprii, vizând achiziția unui număr de până la 2 milioane acțiuni proprii, rerezentând 0,2% din capitalul social al emitentului. Societatea va cumpăra din piață până la 25% din titlurile tranzacționate zilnic, la un preț de maximum 1,6000 lei/acțiune. La prețul de închidere de vineri, de 1,2400 lei/acțiune, valoarea pachetului-țintă este de 2,48 milioane lei.

Programul ar urma să fie derulat până la 31 decembrie. Operațiunea va fi intermediată de BT Capital Partners. Acțiunile dobândite urmează să fie distribuite către administratori, directori și angajați în cadrul unui stock option plan.

Alro Slatina se împrumută cu 150 milioane de dolari, prelungire a unei facilități de credit accesată în premieră în 2015 CITEȘTE ȘI Alro Slatina se împrumută cu 150 milioane de dolari, prelungire a unei facilități de credit accesată în premieră în 2015

Consiliul de Administrație al SIF Moldova a convocat recent, pentru 30-31 octombrie, Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând o propunere pentru schimbarea denumirii în Evergent Investments SA.

În primăvara anului 2018, SIF-ul cu sediul la Bacău a mai inițat un astfel de demers, atunci numele votat de acționari fiind First Romania Capital Invest. Procedurile s-au oprit, însă, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a respins avizarea, imposibilă în contextul vechii legislații.

Votul în Parlament de la sfârșitul anului trecut pentru Legea fondurilor de investiții alternative, care a abrogat vechiul ansamblu legal privind SIF-urile, deschide acum calea nu numai ridicării pragurilor de deținere, care a fost deja operată, dar și schimbărilor de denumire.

SIF Moldova avea la data de 31 august un activ net de 1,90 miliarde lei. La nivelul de 1,9289 lei/acțiune al valorii unitare a activului net (VUAN) raportat ultimului preț de închidere din ședința de ieri de 1,3000 lei/acțiune, societatea se tranzacționează pe bursa cu un discount de 32,60%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
asf