SIF Oltenia lansează oferă de răscumpărare pentru 3,4% din acțiunile proprii, la un preț cu 23% peste cel de piață

SIF Oltenia lansează oferă de răscumpărare pentru 3,4% din acțiunile proprii, la un preț cu 23% peste cel de piață

Ursa foto: Marcus Miranda / dreamstime.com

scris 16 ian 2019

SIF Oltenia va derula începând cu 28 ianuarie o ofertă de răscumpărare, plătind prețul de 2,50 lei/acțiune.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul unei oferte de răscumpărare lansată de SIF Oltenia (SIF5) pentru 19,62 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 3,38% din capitalul social al emitentului. Operațiunea de piață intermediată de SSIF Voltinvest va fi derulată în perioadă 28 ianuarie – 8 februarie la prețul de 2,5000 lei/acțiune, care este cu 23,15% peste închiderea de ieri de 2,0300 lei/acțiune.

Reacția pieței a fost pozitivă, titlurile SIF Oltenia tranzacționându-se în piață cu 4,43% deasupra referinței de ieri, la prețul de 2,1200 lei/acțiune. Un interes special a existat și ieri pe acest emitent. Astfel, în piața deal am consemnat un schimb cu 13,22 milioane acțiuni, în valoare de 26,44 milioane lei, în timp ce transferurile însumând 3,33 milioane lei din piața reglementată au fost la a 4-a cea mai mare valoare din ultima jumătate de an.

Răscumpărările la SIF Transilvania ar fi cu dedicație pentru a facilita ieșirea din acționariat a fostului arbitru Frățilă. Valorile mobiliare la schimb - acțiuni COMCM. Tranzacție de 5-6 milioane euro CITEȘTE ȘI Răscumpărările la SIF Transilvania ar fi cu dedicație pentru a facilita ieșirea din acționariat a fostului arbitru Frățilă. Valorile mobiliare la schimb - acțiuni COMCM. Tranzacție de 5-6 milioane euro

Oferta se derulează în baza programului de răscumpărare a aprobat de acționari în AGA de bilanț din luna aprilie a anului trecut. Tudor Ciurezu, președintele Consiliului de Adminstrație al SIF Oltenia, declara pentru Profit.ro în toamna anului trecut că în funcție de succesul programului de buy-back în derulare, va fi analizată opțiunea de a distribui o parte din suma de 140 milioane euro încasată de la Erste Group din vânzarea pachetului de 6,29% din acțiunile BCR către acționari prin răscumpărări urmate de reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor achiziționmate și returnări de aport la capitalul social.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
bvb
bursa
asf
rascumparari
bncr
erste
tudor ciurezu