Bitcoin coboară la 3.600 de dolari, pe o piață în scădere. Deprecieri de până la 17% pentru criptomonedele rivale

Bitcoin coboară la 3.600 de dolari, pe o piață în scădere. Deprecieri de până la 17% pentru criptomonedele rivale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 ian 2019

Prețul bitcoin s-a depreciat cu peste 9% joi, iar majoritatea criptomonedelor rivale au consemnat scăderi de două cifre, pe fondul unor volume în creștere, semn că tendința ar putea continua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 18:40, un bitcoin era cotat la 3.617,90 dolari pe platforma americană Kraken, cu 9,61% sub prețul de 4.002,70 dolari la care a închis miercuri. Principalele monede rivale se depreciau cu până la 17%.

Bitcoin a pierdut tot câștigul înregistrat de la începutul anului, cotațiile actuale fiind cu circa 1,7% mai mici raportat la prețul consemnat pe 31 decembrie.

Sesiune de ezitare la bursă. Volumele intră din nou la apă CITEȘTE ȘI Sesiune de ezitare la bursă. Volumele intră din nou la apă

“După un început de an pozitiv, cu prețuri în urcare ușoară, vânzările au revenit în forță în spațiul criptomonedelor, acompaniate de o creștere vizibilă a volumelor. Mai multe criptomonede înregistrează pierderi de două cifre, iar Ripple (XRP) a depășit Ether în ceea ce privește capitalizarea, urcând pe locul doi în funcție de valoarea de piață a monedelor aflate în circulație”, a comentat Dick Cawley, analist la Daily FX, citat de MarketWatch.

Potrivit acestuia, capitalizarea monedelor virtuale s-a redus cu aproape 9 miliarde de dolari în doar o oră.

“Volumele sunt semnificative – puțin sub 20 miliarde de dolari – ceea ce indică, în mod normal, că tendința de depreciere se va menține, în special având în vedere liniștea din prima parte a săptămânii”, a adăugat analistul.

Ether se tranzacționa la 125,88 dolari la ora menționată, cu 15,83% sub prețul de la închiderea de miercuri, Litecoin înregistra o scădere de 16,78%, până la 32,59 dolari/unitate, iar Bitcoin Cash se deprecia cu 15,50%, până la 133,10 dolari.

Ripple (XRP) consemna un declin de 11,59%, până la 0,3231 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
ether
ripple
preturi
scadere