SIF Oltenia vrea să iasă din acționariatul EximBank. Banca, evaluată la 1,3 miliarde lei

SIF Oltenia vrea să iasă din acționariatul EximBank. Banca, evaluată la 1,3 miliarde lei
scris 26 iul 2022

SIF Oltenia vrea să iasă din acționariatul EximBank, cerând 42,4 milioane lei pentru pachetul său de acțiuni, însumând 3,27%.

Raportat la această solicitare, banca este evaluată la circa 1,3 miliarde lei.

Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul CITEȘTE ȘI Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul

Restul acțiunilor Eximbank sunt deținute de stat, prin Ministerul Finanțelor (95,3%), și celelalte SIF-uri, cu dețineri individuale de 0,3-0,4%.

Recent, acționarii SIF Oltenia au respins o propunere care reținea cea mai mare parte a profitului net de anul trecut la capitolul „alte rezerve” pentru susținerea planurilor de investiții. Nici dividendele distribuite nu oferă un randament substanțial.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la SIF Oltenia (SIF5) a decis distribuirea sumei de 15,00 milioane lei, reprezentând 39,95% din profitul net al anului 2021, sub formă de dividende. Dividendul brut cu dată a plății 2 august este de 0,0300 lei/acțiune și raportat la ultimul preț de închidere, de 1,9150 lei/acțiune, al titlurilor SIF Oltenia conferă acționarilor un randament de 1,49%.

FOTO UiPath, cu acțiuni în cădere, aduce un ajutor lângă Dines CITEȘTE ȘI FOTO UiPath, cu acțiuni în cădere, aduce un ajutor lângă Dines

În același timp, suma de 22,55 milioane lei va fi alocată la capitolul „alte rezerve”. Această direcționare ar fi putut fi încă și mai mare, de 35,55 milioane lei, dacă AGOA nu ar fi respins o propunere inițială a Consiliului de Administrație în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
bvb
bursa
dividende