SIF Transilvania lansează un program de răscumpărări pentru 1% din acțiunile proprii

SIF Transilvania lansează un program de răscumpărări pentru 1% din acțiunile proprii
scris 12 oct 2017

Un număr de 21,84 milioane acțiuni SIF Transilvania, reprezentând 1% din capitalul social al SIF Transilvania, sunt pregătite să fie răscumpărate la prețul pieței.

SIF Transilvania (SIF3) a convocat, pentru 15-16 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, având ca principal punct pe ordinea de zi lansarea unui program de răscumpărări ale titlurilor proprii vizând reducerea capitalului social.

Obiectul programului ar urma să-l facă un număr de 21,84 milioane de acțiuni, reprezentând 1% din totalul titlurilor, iar acestea ar urma să fie răscumpărate la un preț egal cu cel al pieței, însă nu mai mare de 0,3200 lei/acțiune. Plafonul maximal este, astfel, cu 30,81% peste prețul de închidere de ieri de 0,2445 lei/acțiune. Răscumpărările ar urma să fie derulate timp de 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial a hotărârii în AGEA.

Tranzacție: Producătorul german de motoare Deutz a cumpărat IMLmotoare Galați, într-o tranzacție care include mai multe firme ale italianilor de la IML Motori CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul german de motoare Deutz a cumpărat IMLmotoare Galați, într-o tranzacție care include mai multe firme ale italianilor de la IML Motori

Ultimul astfel de program a fost derulat de SIF Banat Crișana (SIF1), însă la ultima ofertă publică de răscumpărare participarea a fost foarte redusă, fiind subscrise doar 3,64% din cele 20 milioane titluri, cât era ținta operațiunii de piață.

Nici perspectiva răscumpărărilor de la SIF Transilvania nu electrizează piața. În primele 2 ore de tranzacționare de la Bursa de Valori București schimburile pe acest emitent au fost numai cu puțin peste 100.000 de lei, iar prețul a urcat cu numai 0,61% peste referință, până la nivelul de 0,2460 lei/acțiune, conform platformei de tranzacționare de la IFB Finwest.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sif banat crisana
sif transilvania
bvb
bursa