Subsidiara americană a grupului european de telecomunicații Altice ar putea obține peste 1 miliard de dolari în urma listării la New York

Subsidiara americană a grupului european de telecomunicații Altice ar putea obține peste 1 miliard de dolari în urma listării la New York
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 apr 2017

Altice SUA, subsidiara americană a grupului european de telecomunicații Altice, deținut de antreprenorul miliardar Patrick Drahi, ar putea obține o evaluare de peste 20 miliarde de dolari în urma listării pe bursa de la New York, scrie MarketWatch, care citează persoane familiare cu situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, al patrulea mare furnizor de servicii prin cablu din SUA și unul dintre principalii jucători pe piața de telefonie, cu peste 4,6 milioane de clienți, a depus marți actele de înregistrare în vederea listării.

Altice nu a decis încă asupra numărului de acțiuni ce vor fi oferite în cadrul ofertei publice inițiale și nici prețul țintit. Potrivit surselor menționate, BC Parteners și fondul canadian cu capital de stat CPP Investment Board, care dețin împreună 30% din Altice SUA, vor vinde, cel mai probabil, între 5% și 10% din acțiuni, pentru care ar putea obține peste 1 miliard de dolari, evaluând compania la mai mult de 20 miliarde de dolari.

Așteptările analiștilor, în curând un reper și la BVB pentru perioadele de raportări CITEȘTE ȘI Așteptările analiștilor, în curând un reper și la BVB pentru perioadele de raportări

Drahi, care controlează, prin intermediul Altice, diferența de 70% din subsidiara americană, își va păstra participația neschimbată, au declarat sursele, precizând că nu a fost luată o decizie finală în acest sens.

Altice, cu sediul în Olanda, este al doilea mare operator telecom din Franța, după Orange. Grupul fondat și condus de Drahi are peste 50 milioane de abonați la nivel global, majoritatea pe piețele din Franța și SUA și o capitalizare de peste 26 miliarde euro.

Luna trecută, grupul a anunțat că a ajuns la un acord pentru preluarea Teads, proprietarul startup-ului ad tech Branient, fondat de antreprenorul român Emi Gal, într-o tranzacție evaluată la 285 milioane euro.

Patrick Drahi, de origine marocană și cu cetățenie franco-israeliană, este al treilea cel mai bogat om din Franța, cu o avere de 13,7 miliarde dolari. Antreprenorul deține aproximativ 60% din acțiunile Altice.

viewscnt
Afla mai multe despre
altice
sua
listare
patrick drahi
ipo