Termen avansat: Hidroelectrica poate fi listată la bursă în septembrie 2020. Reconfirmare pentru interesul de a prelua active CEZ, Enel și UCM Reșița, anunțat de Profit.ro

Termen avansat: Hidroelectrica poate fi listată la bursă în septembrie 2020. Reconfirmare pentru interesul de a prelua active CEZ, Enel și UCM Reșița, anunțat de Profit.ro
scris 22 aug 2019

Procedurile necesare listării la Bursă a Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, sunt într-o fază avansată, iar listarea ar putea fi în luna septembrie a anului viitor, a anunțat directorul general al companiei, Bogdan Badea.

"Licitațiile pentru consultanță juridică în vederea listării și pentru desemnarea consorțiului de listare care se va ocupa de această procedură sunt în faze avansate, astfel încât, pe un calendar normal, listarea se poate întâmpla undeva în cursul lunii septembrie a anului următor", a spus Badea, la conferința "Focus Energetic".

El a reiterat interesul Hidroelectrica pentru preluarea de active ale CEZ, Enel și UCM Reșița, anunțat în premieră de Profit.ro.

Forțele israeliene au lansat, din eroare, proiectile către un avion civil israelian pe Înălțimile Golan CITEȘTE ȘI Forțele israeliene au lansat, din eroare, proiectile către un avion civil israelian pe Înălțimile Golan

Profitul net al Hidroelectrica a scăzut cu 8,3% în prima jumătate a anului, la 901,5 milioane lei, evoluție "determinată de obligațiile fiscale suplimentare înregistrate de companie ca urmare a utilizării sumei de 1.574,2 milioane lei din rezerva din reevaluare realizată neimpozitată anterior, pentru acoperirea pierderilor aferente ajustărilor de depreciere pentru investițiile complexe istorice", potrivit raportului semestrial al companiei.

Cifra de afaceri a Hidroelectrica a crescut cu aproape 18% în primul semestru din 2019, la circa 2,35 miliarde lei.

În mai anul acesta, Hidroelectrica a dat în judecată Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) cerând anularea deciziei prin care instituția a stabilit cantitatea de energie electrică pe care Hidroelectrica este obligată să o livreze anul acesta pe piața reglementată, precum și prețurile de vânzare a acesteia. Acționar minoritar al Hidroelectrica este Fondul Proprietatea, cu circa 20% din capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
dividende companii de stat
profituri companii de stat
pret reglementat energie
oug 114
contributie baneasca anre
energie hidro