Transelectrica încearcă iar să își majoreze capitalul social cu 20,2 milioane de lei

Transelectrica încearcă iar să își majoreze capitalul social cu 20,2 milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2019

După ce în AGA din august, investitorii de portofoliu au “trântit” majorarea de capital social, Transelectrica este la o nouă încercare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica (TEL) încearcă iar să își majoreze capitalul social cu 20,24 milioane de lei, subiectul urmând să fie supus aprobării în Adunarea generală extraordinară a acționarilor din 11 octombrie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București și preluat de News.ro. Subiectul s-a mai aflat pe ordinea de zi și în ședința acționarilor din 19 august.

"Aprobarea de către Adunarea generală extraordinară a acționarilor a majorării capitalului social al Companiei Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, subsecvent Hotărârii AGEA nr.16/21.12.2018, prin emitere de noi acțiuni, fără primă de emisiune și cu respectarea dreptului de preferință al acționarilor existenți la data de înregistrare, cu o valoare maximă de 20.248.262 lei, din care 11.883.300 lei o reprezintă valoarea determinată de expert pentru 17 terenuri pentru care au fost eliberate companiei certificate de atestare a dreptului de proprietate”, arată convocatorul.

Vești proaste pentru Guvern și OMV Petrom pe tema Neptun Deep. Analiștii consideră că Exxon trebuie să accelereze vânzarea de active pentru a-și recompensa acționarii CITEȘTE ȘI Vești proaste pentru Guvern și OMV Petrom pe tema Neptun Deep. Analiștii consideră că Exxon trebuie să accelereze vânzarea de active pentru a-și recompensa acționarii

Acțiunile noi vor fi oferite pentru subscriere la valoarea nominală, respectiv 10 lei/acțiune, fără primă de emisiune. Perioada în care se pot subscrie acțiuni în cadrul exercitării dreptului de preferință va fi de o lună de la data stabilită în prospect și va începe la o dată ulterioară datei de înregistrare aferentă majorării capitalului social și datei de publicare a hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor.

Rata de subscriere e de 0,027623, determinată prin raportul între numărul maxim de acțiuni noi emise pentru exercitarea dreptului de preferință și numărul total de acțiuni deținute de acționari în capitalul existent. După expirarea termenului de exercitare a dreptului de preferință, toate acțiunile nesubscrise vor fi anulate.

În ședința AGEA Transelectrica din 21 decembrie 2018, acționarii companiei au aprobat de principiu majorarea capitalului social. Societatea are o capitalizare de 1,48 miliarde lei.

Premieră: ExxonMobil a părăsit Top 10 S&P 500, fiind devansată de Visa Inc și de Procter & Gamble Co CITEȘTE ȘI Premieră: ExxonMobil a părăsit Top 10 S&P 500, fiind devansată de Visa Inc și de Procter & Gamble Co

Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% față de prima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei. Veniturile operaționale realizate în semestrul I 2019 au înregistrat o scădere de 4% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,184 miliarde lei în semestrul 1 din 2019 față de 1,233 miliarde lei în primele șase luni din 2018), determinată în principal de veniturile operaționale aferente activității zero profit (servicii tehnologice și piața de echilibrare).

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 de stații electrice de transformare, cu o capacitate de peste 38.000 MVA și 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport. Compania are circa 2.200 de salariați și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bursa
bvb