Fondul Proprietatea anunță planul de răscumpărări pe anul 2020

Fondul Proprietatea anunță planul de răscumpărări pe anul 2020
scris 4 sep 2019

Managerii Fondului Proprietatea au convocat acționarii pentru a le propune pe anul viitor un program de buy-back pentru 800,00 milioane de acțiuni proprii. În cadrul unei oferte recente pentru titluri echivalente cu 1,65% din capitalul social, s-a înregistrat un nivel de suprasubscriere de 31 de ori.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Fondul Proprietatea (FP) convocată pentru data de 15 noiembrie va avea pe ordinea de zi un nou program de răscumpărări. Astfel, administratorul unic, compania financiară americană Franklin Templeton, solicită aprobarea de a răscumpăra acțiuni FP, dar și certificate de depozit având activ suport titluri ale Fondului pentru un număr de maximum 800,00 milioane acțiuni proprii.

Operațiunile se vor derula la prețul pieței, dar nu mai mic de 0,2000 lei/acțiune și nu mai mare de 2,0000 lei/acțiune în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, atât la Bursa de Valiori București, cât și pe piața specializată a fondurilor de la Londra unde Fondul este listat secundar.

 

La 11 zile de la delistare, Metav București, controlată de firme din zona oamenilor de afaceri Radu Dimofte și Puiu Popoviciu, are incendiu în incinta parcului. Pentru unii acționari este un prilej să facă bani. Alți investitori vorbesc despre un „blestem CITEȘTE ȘI La 11 zile de la delistare, Metav București, controlată de firme din zona oamenilor de afaceri Radu Dimofte și Puiu Popoviciu, are incendiu în incinta parcului. Pentru unii acționari este un prilej să facă bani. Alți investitori vorbesc despre un „blestem

Fondul a închis la jumătatea lunii trecute o ofertă de buy-back pentru un număr de 150,00 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 1,65% din capitalul social și care a avut un nivel de suprasubscriere de peste 31 de ori. Derulată la prețul de 1,2100 lei/acțiune, aceasta a avut capacitatea de a tracta titlurile Fondului pe maxime istorice și în piața reglementată, în zona de 1,1500 lei/acțiune.

Fondul Proprietatea anunță planul de răscumpărări pe anul 2020

Titlurile dobândite în cadrul programului de răscumpărare urmează să fie anulate, iar aportul la capitalul social urmează să fie returnate către acționari. După Adunările Generale Ordinare ale Acționarilor de la finele lunii iunie, managerul Fondului Proprietatea, sud-africanul Johan Meyer, din partea companiei de administrare Franklin Templeton care a obținut prelungirea mandatului până în anul 2020, declara că societatea nu va ține lichidități în exces pe bilanțurile sale. "Vrem să returnăm numerarul la acționari ca să reducem discountul", afirma acesta.

Este parte a unei politici coerente din partea Fondului, emitent care a distribuit în 10 ani (incluzând 2019) cash către acționari în valoare de 11,97 miliarde lei (3,28 miliarde dolari).

Fondul Proprietatea anunță planul de răscumpărări pe anul 2020

În acest an au derulat, derulează sau au aprobate de acționari programe de răscumpărări mai multe companii listate la Bursa de Valori București, precum AAGES Târgu Mureș (AAG), Impact Developer & Contractor (IMP), Prodplast București (PPL), Purcari Wineries (WINE), Artego Târgu-Jiu (ARTE) și toate SIF-urile.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
rascumparari
franklin templeton