Tranzacție așteptată pe piața hotelieră: Lido vinde a 6-a parte din deținerea de la hotelul Intercontinental, emblemă a Bucureștiului

Tranzacție așteptată pe piața hotelieră: Lido vinde a 6-a parte din deținerea de la hotelul Intercontinental, emblemă a Bucureștiului
scris 9 ian 2019

Compania Lido, avându-l ca acționar relevant pe Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu decedat în urmă cu doi ani, și care operează clădiri emblematice din București, pregătește vânzarea, în regim bursier, a 1,89% din acțiunile societății care deține hotelul de 5 stele Intercontinental din centrul Bucureștiului, reper al Capitalei încă din regimul comunist.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii Lido urmează să voteze asupra operațiunii.

Tranzacție așteptată pe piața hotelieră din România. Consiliul de Adminstrație al societății Lido București (LIDO) a convocat pentru 11 februarie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ce are inclusiv propunerea privind vânzarea a 15,78 milioane acțiuni, reprezentând 1,89% din capitalul social de la Compania Hotelieră Intercontinental România (RCHI). Ambele entități gravitează în zona intereselor de afaceri ale lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri decedat Dan Adamescu, care prin Nova Trade concentrase pachete consistente la respectivii emitenți.

Pe ordinea de zi mai figurează și prezentarea unui raport de evaluare realizat de un evaluator testat și care ar urma să stea la baza tranzacției preconizată a avea loc pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la Bursa de Valori București, unde ambii emitenți sunt listați.

La ultimul preț de piață, de 0,1800 lei/acțiune al titlurilor companiei care operează hotelul Intercontinental, capitalizarea bursieră a acesteia se ridică la 150,04 milioane lei (32,15 milioane euro), iar valoarea pachetului pe care intenționează să-l înstrăineze Lido se situează, astfel, la 2,84 milioane lei (aproximativ 608.000 de euro).

Tranzacție: Net Brinel, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT de pe piața locală, este preluat de grupul francez SNEF CITEȘTE ȘI Tranzacție: Net Brinel, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT de pe piața locală, este preluat de grupul francez SNEF

Suma obținută ar urma să fie utilizată pentru strategia de dezvoltare a societății pe o perioadă de 5 ani (2019-2024). În conglomeratul Lido nu mai figurează hotelul cu același nume din București, cumpărat în urmă cu doi ani de Mohammad Murad, cum a anunțat atunci Profit.ro,  dar se află alte clădiri emblematice, precum Modern Business Center (construcția în care își are sediul Bursa de Valori București) și Union International Center.

În cazul în care tranzacția va fi aprobată de acționari și va fi încheiată cu succes, Lido va păstra încă o deținere de 10,00% din acțiunile societății care operează hotelul Intercontinental București.

viewscnt
Afla mai multe despre
lido
intercontinental
alexander adamescu
aero
bvb
bursa