Tranzacție cu obligațiuni în echivalent 20 milioane euro pe bursa românească. Firma de închirieri auto Autonom se finanțează prin piața de capital

Tranzacție cu obligațiuni în echivalent 20 milioane euro pe bursa românească. Firma de închirieri auto Autonom se finanțează prin piața de capital
scris 8 nov 2019

Terminalul bursei a înregistrat procesarea unui plasament de obligațiuni scadente în anul 2024 ale Grupului Autonom Services, firmă controlată de frații Marius și Dan Ștefan, valoarea tranzacției ridicându-se la peste 95 milioane lei.

UPDATE Costul finanțării pentru titlurile cu maturitate de 5 ani este un cupon de 4,45%, plătibil anual, conform consorțiului de intermediere format din BRD Groupe Société Générale (BRD) și BT Capital Partners.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Un nou exercițiu cu intrumente obligatare la Bursa de Valori București. O companie din cadrul Grupului Autonom din Piatra-Neamț a vândut obligațiuni cu maturitate în anul 2024 în valoare de 95,21 milioane lei (20,00 milioane euro), operațiunea fiind deja procesată în sistemul operatorului de piață BVB. Potrivit unor surse ale Profit.ro din piață, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ar fi printre potențialii cumpărători.

Grupul Autonom, controlat de frații  Marius și Dan Ștefan, furnizează servicii de închirieri mașini și de leasing operațional, are 44 de centre de închirieri în 33 de orașe ale țării și un parc auto cu peste 9.000 de autoturisme noi. Cea mai importantă firmă din grup este Autonom Services, care în 2018 a raportat un business de 130,2 milioane de lei și care este și emitentul obligațiunilor care ar urma să fie disponibile la tranzacționare pe bursa românească.

În iunie anul trecut, Autonom Services SA a achiziționat BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operațional a Băncii Transilvania. 

“Am participat în ultimii ani la evenimentele organizate de BVB, apropiindu-ne de această comunitate, mai ales după ce Autonom Services a fost nominalizată în programul Made in Romania în 2017 și, în acest context, am decis să ne diversificăm sursele de finantare și să creștem astfel maturitatea medie a finanțărilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piața de capital”, a declarat Marius Ștefan, co-actionar și fondator al Grupului Autonom International.

Scoțienii de la Standard Life Aberdeen au ajuns să dețină peste 5% din acțiunile Purcari CITEȘTE ȘI Scoțienii de la Standard Life Aberdeen au ajuns să dețină peste 5% din acțiunile Purcari

Piața obligatară din România s-a dinamizat în ultimii 2-3 ani. Companiile se finanțează prin emisiuni realizate în regim de plasament privat (piața ofertelor fiind costisitoare din punctul de vedere al costurilor și cerințelor de reglementare), iar ulterior instrumentele sunt listate la bursă, unde, deși sunt tranzacționate sporadic, oferă transparență acestora și vizibilitate companiei.

Pe piața secundară reglementată de la BVB sunt listate obligațiuni corporative ale UniCredit Bank, Impact Developer & Contractor, Vrancart Adjud, Imocredit IFN și Banca Transilvania, iar pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO sunt disponibile la tranzacționare titluri obligatare emise de Elefant Online, Good People (deținătorul lanțului Cooperativa Fru Fru), Investia Finance, Superbet Betting & Gaming, Bittnet Systems, Grup Șapte, Idea Bank România și Patria Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonom services
bursa
bvb
obligatiuni