Tranzacție de tip deal de peste 8 milioane lei cu acțiuni Romgaz

Tranzacție de tip deal de peste 8 milioane lei cu acțiuni Romgaz
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mar 2023

Titlurile producătorilor de gaze naturale au întrunit mai mult de jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News

Tendința de marcare de profit de pe bursele dezvoltate s-a simțit și în cursul zilei de astăzi. Indicele DAX40 din Germania chiar a atins un minim al ultimelor 4 săptămâni, priimul recul important după raliul furibund de la începutul de an.

Prin contrast, la BVB am consemnat o ședință pozitivă în care 3 acțiuni din sectorul de energie au tractat piața: +3,74%, până la prețul de 45,80 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au adunat schimburi de 2,68 milioane lei, +4,92%, până la prețul de 9,59 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), care au cumulat tranzacții de 1,97 milioane lei și +2,10%, până la prețul de 41,35 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au întrunit o activitate de 2,62 milioane lei în piața reglementată. Pe același simbol s-au înregistrat și cele mai mare transferuri speciale din piața deal, în valoare de 8,20 milioane lei.

iHunt Technologies – scăderi la aproape toate capitolele din bilanț. Compania va inaugura un nou punct de lucru CITEȘTE ȘI iHunt Technologies – scăderi la aproape toate capitolele din bilanț. Compania va inaugura un nou punct de lucru

Piața a urcat astfel, în circumstanțele unui rulaj de 41,70 milioane lei (8,47 milioane euro), cu un avans de 0,38% al indicelui compozit BET-XT și o apreciere de 0,43% pentru indicele BET care a închis la nivelul de 12.367,14 de puncte, așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacție de tip deal de peste 8 milioane lei cu acțiuni Romgaz

Indicele de energie BET-NG chiar a supraperformat pieței, cu un salt 1,72%, în timp ce indicele financiar BET-FI a suferit un declin de 0,33%, până la nivelul de 50.599,35 de puncte. Cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP), a câștigat 0,24% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile stabilizându-se la prețul de 2,1050 lei/acțiune, în contextul unor volume echivalente cu 1,83 milioane lei.

Cele mai lichide acțiuni de pe segmentul regular au bătut, totuși, în retragere, cu alunecări de o amplitudine egală sub nivelurile de referință, respectiv de 0,10%. Astel, titlurile OMV Petrom (SNP) au închis la prețul de 0,4765 lei/acțiune, pe fondul unor tranzacții de 7,56 mlioane lei, iar cele ale Băncii Transilvania (TLV) au urcat la prețul de 19,58 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 2,88 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica