Tranzacțiile cu acțiuni Impact salvează parțial lichiditatea de la BVB

Tranzacțiile cu acțiuni Impact salvează parțial lichiditatea de la BVB

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 apr 2022

Oscilații minore ale indicilor bursei românești și volume foarte mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Săptămâna de tranzacționare a debutat la Bursa de Valori București cu o ședință anostă, în care doar 6 acțiuni au depășit un reper al schimburilor de 1 milion de lei. Un puseu de vânzare ce a adus indicele S&P500 sub reperul de 4.440 de puncte a redus apetitul de intrare a investitorilor activi în piața locală.

Aceasta s-a văzut în primul rând la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 25,22 milioane lei (5,10 milioane euro) și acesta asigurat în proporție de 37,71% de activitatea pe acțiunile Impact Developer & Contractor (IMP) ,care au adunat volume echivalente cu 2,19 milioane lei în piața reglementată, unde cotația a urcat cu 1,01%, până la prețul de 0,6020 lei/acțiune, și au înregistrat, în același timp, și cel mai mare transfer din piața deal, în valoare de 7,32 milioane lei.

Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria CITEȘTE ȘI Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria

Fără ordinele consistente care să miște piața, aceasta a fost în derivă așa cum se vede la nivelul indicilor, cu închdieri divergente și deviații marginale față de nivelurile de referință: -0,08% pentru indicele compozit BET-XT, +0,09% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.881,69 puncte, +0,24% pentru indicele energetic BET-NG și -0,10% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.702,63 puncte, se află într-o zonă de ezitare la confluența dintre mediie mobile exponențiale de viteză în proporții Fibonacci, respectiv cea de 55 de zile (EMA55) și media de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacțiile cu acțiuni Impact salvează parțial lichiditatea de la BVB

Pe segmentul regular, cele mai mari tranzacții, în echivalent 2,41 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au avansat cu 0,62%, până la prețul de 40,85 lei/acțiune. Celălalt producător de gaze de la cota BVB, OMV Petrom (SNP), a pierdut 0,21% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,4685 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat schimburi de 1,52 milioane lei.

Închideri de sens contrar am consemnat și la cele 2 acțiuni bancare: +0,20%, până la prețul de 2,4950 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), pe volume echivalente cu 1,82 milioane lei și -0,35%, păână la prețul de 16,94 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au cumulat transferuri de 1,75 milioane lei. Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) care s-au retras cu 0,24%, până la prețul de 2,0900 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,36 milioane lei. După închiderea pieței, emitentul a notificat piața că fondurile de pensii administrate NN au ajuns la o participație de 11,24% din totalul acțiunilor

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
impact