Un investitor atent obține un preț cu două treimi peste cotația de piață la Remedia Deva

Un investitor atent obține un preț cu două treimi peste cotația de piață la Remedia Deva
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 oct 2015

Un acționar având 0,28% din capitalul social al companiei farmaceutice Remedia va beneficia de un preț de 0,3753 pe titlu la ieșirea din piață, cu 67% peste ultima închidere de la BVB. Investitorul a fost singurul care a solicitat ieșirea după ce compania a făcut operări privind schimbarea domeniului de activitate. Câștigul obținut față de cotația de piață se ridică la aproximativ 45.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O atenție preț de un câștig de 67%. Atât a însemnat pentru un investitor la Remedia Deva (RMAH) urmărirea unei decizii din luna decembrie a anului trecut a producătorului de farmaceutice. Un acționar deținând 0,28% din capitalul social al companiei va beneficia de dreptul de retragere solicitat, prețul rezultând din evaluare fiind de 0,3753 lei/acțiune, cu mai bine de două treimi peste ultima valoare de închidere din ringul bursier de la BVB, de 0,224 lei/acțiune. Acțiunile vor fi răscumpărate astfel, conform legii 31/1990 a societăților comerciale, informează un comunicat al emitentului remis Bursei.

Investitorul a fost singurul atent care și-a exercitat dreptul de retragere, observând că în Adunarea Generală a Acționarilor, din data de 9 decembrie 2014, Remedia Deva a operat modificări în Actul Constitutiv referitoare la domeniul de activitate. Prin urmare, este și singurul care va beneficia de oportunitatea de piață.

Având în vedere că numărul acțiunilor cu simbolul RMAH se ridică la 106,09 milioane acțiuni, rezultă că pentru pachetul de 0,28% care face obiectul răscumpărării compania va plăti peste 110.000 de lei, cu aproximativ 45.000 de lei peste actuala sa valoare de piață, în care compania are o capitalizare bursieră de 23,76 milioane lei.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
remedia deva