Vânzări de acțiuni Amazon de 10 miliarde de dolari ale fostei soții a fondatorului Jeff Bezos

Vânzări de acțiuni Amazon de 10 miliarde de dolari ale fostei soții a fondatorului Jeff Bezos
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2024

MacKenzie Scott și-a redus participația la Amazon.com cu acțiuni de 10 miliarde de dolari

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon.com, miliardarul Jeff Bezos, a vândut anul trecut 65,3 milioane de acțiuni la gigantul comerțului electronic, în valoare de circa 10 miliarde de dolari, a relatat Bloomberg News, preluat de News.ro.

Vânzarea de acțiuni reprezintă aproximativ 25% din participația deținută de MacKenzie Scott în gigantul comerțului electronic și avea o valoare de 10,4 miliarde de dolari la prețul de închidere de vineri al acțiunilor Amazon, potrivit datelor unui document depus la autoritățile de reglementare a bursei.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Scott nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters. Ea a primit un pachet de 4% din acțiunile Amazon ca parte a divorțului său de fondatorul companiei, în 2019. Participație, în valoare de 36 de miliarde de dolari la acea vreme, a făcut-o una dintre cele mai bogate femei din lume.

Scott, care s-a angajat în 2019 să doneze jumătate din avere în scopuri caritabile, a donat milioane de dolari pentru diverse cauze. Averea ei netă se situa vineri la 42,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
jeff bezos