VGP, al miliardarului belgian Jan Van Geet, a obținut 600 milioane euro din vânzarea de obligațiuni “verzi”, inclusiv pentru proiecte în România

VGP, al miliardarului belgian Jan Van Geet, a obținut 600 milioane euro din vânzarea de obligațiuni “verzi”, inclusiv pentru proiecte în România

VGP Timișoara

scris 19 apr 2021

Dezvoltatorul imobiliar VGP, fondat de miliardarul belgian Jan Van Geet, a atras 600 de milioane de euro din vânzarea primei sale emisiuni de obligațiuni “verzi”, fonduri ce vor fi folosite inclusiv pentru finanțarea unor proiecte în România.

Obligațiunile, cu scadență în aprilie 2029, au un cupon anual de 1,50% și sunt listate pe bursa de la Luxemburg. Cererea din partea investitorilor a depășit de 2,7 ori oferta.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cumpărat obligațiuni de 66,7 milioane de euro în cadrul emisiunii VGP, investiție ce va fi direcționată pentru finanțarea dezvoltării de parcuri industriale sustenabile în România, Slovacia, Ungaria și Letonia.

Grupul VGP este prezent în România cu o rețea de patru parcuri industriale, în Timișoara, Sibiu, Brașov și Arad, aflate în diferite stadii de dezvoltare. La finele anului trecut, compania belgiană avea trei clădiri în construcție, în parcurile din Sibiu, Brașov și Timișoara.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Dezvoltatorul imobiliar a cumpărat, în 2020, terenuri în România cu o suprafață totală de 513.000 metri pătrați pentru proiecte viitoare.

Luna trecută, după cum a anunțat Profit.ro, belgienii au finalizat achiziția unui teren de circa 25 de hectare în Ștefăneștii de Jos pentru primul parc logistic al companiei din zona Bucureștiului.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

VGP a fost înființată în 1998 de antreprenorul belgian Jan Van Geet, care este și principalul acționar al companiei, cu o participație de aproximativ 34%.

Jan Van Geet este creditat la acest moment de Forbes cu o avere netă de 1,1 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
vgp
obligatiuni verzi
parcuri industriale vgp romania
parcuri industriale sustenabile
berd