Volumele mici aduc, surprinzător, acțiunile AAGES pe podiumul de la BVB

Volumele mici aduc, surprinzător, acțiunile AAGES pe podiumul de la BVB

Sursa foto: Michal Mrozek | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 feb 2023

Bursa a încheiat săptămâna în linia oscilațiilor neconcludente care a caracterizat întregul interval.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ziua bursieră a debutat cu un eveniment de listare a 2 emisiuni de obligațiuni corporative ale CEC Bank având o valoare însumată de 650 milioane lei. „Ne bucurăm că vedem tot ecosistemul din jurul Bursei de Valori funcționând în ideea de a ajuta bănci, companii pentru a accesa finanțare”, a spus Radu Hanga, președintele Consiliului BVB.

CEC Bank are deja în pregătire pentru aducerea în ring o emisiune în valoare de 119 milioane euro. „Cu siguranță ne vom mai adresa în viitorul apropiat”, a declarat Bogdan Neacșu, directorul general al instituției de credit. Planul este chiar mai extins. „Nu este un eveniment punctual. Noi avem un program de 600 milioane euro în echivalent”, spune și Ionuț Lianu, șeful Trezoreriei de la CEC Bank. „Nu e doar finanțare. E și un pas într-o direcție pe care ne-o dorim foarte mult, a transparenței și a unei guvernanțe corporative cât mai bune.”

Prefab își reduce drastic profitul net. Invazia din Ucraina a exercitat presiuni pentru creșterea prețurilor la energie, combustibili și materii prime, reclamă compania CITEȘTE ȘI Prefab își reduce drastic profitul net. Invazia din Ucraina a exercitat presiuni pentru creșterea prețurilor la energie, combustibili și materii prime, reclamă compania

Dincolo de dimensiunea exercițiilor din piața primară, segmentul regular este sărăcăcios. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 17,15 milioane lei (3,50 milioane euro), cu cel mai lichid titlu, cel al OMV Petrom (SNP), adunând schimburi de 3,20 milioane lei într-o sesiune în care cotația a suferit un recul de 0,73%, până la prețul de 0,4745 lei/acțiune.

Inedit, a 2-a activitate a zilei, de 1,97 milioane lei, am consemnat-o pe titlurile producătorului de instalații industriale AAGES Târgu Mureș (AAG), care au urcat cu 2,15%, până la prețul de 3,80 lei/acțiune.

ULTIMA ORĂ Statul își propune din nou să vândă din acțiunile Rompetrol CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul își propune din nou să vândă din acțiunile Rompetrol

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 4 simboluri, având închideri divergente: -1,34%, până la prețul de 13,26 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), +0,22%, până la prețul de 9,12 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), -0,98%, până la prețul de 13,26 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și +0,10%, până la prețul de 19,86 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV).

Ședința a fost „roșie” la nivelul indicilor: -0,38% pentru indicele compozit BET-XT, -0,16% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.235,50 de puncte, -0,52% pentru indicele energetic BET-NG și -0,38% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.317,06 de puncte se află în interiorul unei formațiuni de triunghi ascendent care este aproape de apex, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele mici aduc, surprinzător, acțiunile AAGES pe podiumul de la BVB

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
aages