Soros revine la UiPath

Soros revine la UiPath
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 feb 2023

George Soros și-a majorat deținerea la Tesla în ultima parte a anului trecut și a redevenit, indirect, acționar minoritar la UiPath, după ce a cumpărat acțiuni la unul dintre principalii investitori în compania fondată de românul Daniel Dines, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soros Fund Management a achiziționat 242.399 de acțiuni Tesla în trimestrul al patrulea din 2022, majorându-și deținerea directă totală cu aproximativ 270%, la 332.046 de acțiuni, evaluate la aproximativ 41 milioane de dolari.

Fondul familiei Soros a cumpărat, de asemenea, 500.000 de acțiuni la fondul Ark Innovation ETF condus de investitoarea Cathie Wood, care deține o participație de circa 776 milioane de dolari la Tesla.

VIDEO Acțiunea UiPath ajunge în atenția celebrului realizator TV Jim Cramer, care nu recomandă cumpărarea: „Pierd bani!” Compania a indus un șoc negativ pentru fondul ARK al renumitei Cathie Woods CITEȘTE ȘI VIDEO Acțiunea UiPath ajunge în atenția celebrului realizator TV Jim Cramer, care nu recomandă cumpărarea: „Pierd bani!” Compania a indus un șoc negativ pentru fondul ARK al renumitei Cathie Woods

Participația achiziționată la Ark Innovation este evaluată la 15,6 milioane de dolari.

Ark Innovation este, de asemenea, un investitor important la UiPath, companie aflată pe locul 6 în topul deținerilor fondului, cu o expunere de 5,32%, evaluată la 401 milioane de dolari.

Cathie Wood, comparată de unii analiști cu Warren Buffett, a investit în UiPath încă de la listarea companiei, în aprilie 2021. În prezent, Wood controlează un pachet total de aproximativ 9,4% din acțiunile UiPath, prin intermediul fondurilor sale ETF grupate sub umbrela Ark Investment Management.

Valoarea activelor Ark Innovation s-a prăbușit anul trecut, inclusiv în contextul deprecierii acțiunilor UiPath.

Soros a cumpărat un pachet de 60.000 de acțiuni la UiPath în al doilea trimestru din 2021, investiție de 4 milioane de dolari, la care a renunțat însă după numai câteva luni.

GRAFIC Excedent record de lichiditate. BNR crește dobânzile, dar lasă piața să băltească de bani CITEȘTE ȘI GRAFIC Excedent record de lichiditate. BNR crește dobânzile, dar lasă piața să băltească de bani

Acțiunile UiPath se apreciau cu 1,6% în tranzacțiile premarket la New York marți.

De la începutul anului, valoarea acțiunilor a crescut cu peste 21%. UiPath a pierdut însă peste 60% din capitalizarea de piață în ultimele 12 luni, pe fondul deprecierii acțiunilor din tehnologie, considerate supraevaluate, dar și în contextul în care compania nu a reușit încă să genereze profit pentru investitori.

Pe lângă participațiile la Tesla și Ark Innovation, Soros a mai cumpărat acțiuni la Citigroup și Discover Financial Services în ultima parte a anului trecut, potrivit MarketWatch. În domeniul auto, Soros Fund Management și-a majorat participația la Ford Motor cu 6,4%, până la 83 de milioane de acțiuni și a achiziționat 500.000 de acțiuni General Motors (GM).

Cea mai mare achiziție, în valoare de peste 325 milioane de dolari, a fost realizată la firma de biotehnologie Horizon Therapeutics, care a fost cumpărată de Amgen în decembrie pentru aproape 28 de miliarde de dolari.

Mai puțin de o treime din companiile de la cota pieței reglementate de la BVB ating criterii ridicate de comunicare. Un sfert din emitenți au interacțiune la cota de avarie cu investitorii CITEȘTE ȘI Mai puțin de o treime din companiile de la cota pieței reglementate de la BVB ating criterii ridicate de comunicare. Un sfert din emitenți au interacțiune la cota de avarie cu investitorii

Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere netă estimată la 8,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Publicația americană notează că Soros și-a folosit averea pentru a finanța grupuri care promovează justiția, democrația, drepturile omului și politicile progresiste prin intermediul fundațiilor sale Open Society Foundations, iar majoritatea activelor firmei sale aparțin acum fundațiilor și nu familiei Soros.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
george soros
tesla
uipath
ark innovation
cathie wood
actiuni uipath