VIDEO Ascendia și-a dublat afacerile. Compania semnalează accesul la bani din PNRR

VIDEO Ascendia și-a dublat afacerile. Compania semnalează accesul la bani din PNRR
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 feb 2023

Listată în anul 2016, compania Ascendia a realizat anul trecut venituri totale de 12,27 milioane lei, cu 94,87% mai mari decât cele de 6,29 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ascendia (ASC), furnizor de soluții software pe teme educaționale, raportează o dublare a cifrei de afaceri anul trecut, la 9,05 milioane lei, de la 4,49 milioane lei în 2021. „În anul încheiat ne-am concentrat pe comercializarea produselor și serviciilor proprii, dublate de investiții pentru dezvoltarea și extinderea lor.

Activitatea companiei a fost susținută de divizia de e-learning pentru companii, unde avem platforma Coffee Learning Management System (CoffeeLMS) și oferim cursuri e-learning - atât servicii de dezvoltare cursuri e-learning personalizate cât și cursuri e-learning “off the shelf”(produsul eJourneys), precum și de LIVRESQ, unealta pentru dezvoltarea de cursuri e-learning, cu ajutorul căreia am livrat și vom livra lecții digitale inclusiv pentru proiectul național EduLib”, spune în raportarea anuală preliminară CEO-ul Cosmin Mălureanu, a cărui familie deține pachetul majoritar.

VIDEO Noul premier desemnat de peste Prut este acționar la KFC Republica Moldova, alături de Sphera Franchise Group și de șeful ProTV Chișinău CITEȘTE ȘI VIDEO Noul premier desemnat de peste Prut este acționar la KFC Republica Moldova, alături de Sphera Franchise Group și de șeful ProTV Chișinău

Profitul net al Ascendia a crescut cu 74,27%, la 3,98 milioane lei, de la 2,28 milioane lei și în același interval de raportare capitalurile proprii s-au majorat de 4 ori, la 10,84 milioane lei, de la 2,66 milioane lei.

VIDEO Ascendia și-a dublat afacerile. Compania semnalează accesul la bani din PNRR

„Anul 2023 anticipăm că va fi un an important și prin prisma proiectelor finanțate prin fonduri PNRR”, spune Mălureanu. „Avem semnale puternice că soluțiile noastre au fost propuse și integrate în multe proiecte aflate în analiză pentru finanțare.”

Ascendia, companie cu 49 de angajați, este listată în anul pe piața AeRO a Bursei de Valori București, unde la ultimul preț de închidere de 3,68 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 43,13 milioane lei (8,80 miliaone euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ascendia
bvb
bursa