Wall Street a avut cea mai slabă jumătate de an din 1970. "Sentimentul investitorilor a fost zdruncinat."

Wall Street a avut cea mai slabă jumătate de an din 1970. "Sentimentul investitorilor a fost zdruncinat."

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iul 2022

Wall Street a încheiat cea mai slabă primă jumătate de an din 1970 încoace, în condițiile în care îngrijorările provocate de inflație s-au răspândit în aproape toate sectoarele economiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, S&P 500 a pierdut 0,88%, fiind în scădere cu 21% de la începutul anului. Dow Jones, 0,82%, ia Nasdaq Composite a scăzut cu 1,33%.

BCR intră în contractul prin care Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep CITEȘTE ȘI BCR intră în contractul prin care Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep

"Sentimentul investitorilor a fost zdruncinat în acest an, dominat de îngrijorările legate de inflația ridicată persistentă, de încetinirea economiei și de o Fed agresivă", a declarat Nicole Tanenbaum, partener la Chequers Financial Management, citat de Washington Post.

Turbulențele de pe piețe din acest an au fost generalizate: prețul criptomonedelor importante, cum ar fi bitcoin, s-a prăbușit cu peste 50%, în timp ce acțiunile Big Tech, ca Alphabet, Apple, Meta (Facebook) și Netflix, au pierdut circa 20%.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed