Wall Street a avut cea mai slabă jumătate de an din 1970. "Sentimentul investitorilor a fost zdruncinat."

Wall Street a avut cea mai slabă jumătate de an din 1970. "Sentimentul investitorilor a fost zdruncinat."

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iul 2022

Wall Street a încheiat cea mai slabă primă jumătate de an din 1970 încoace, în condițiile în care îngrijorările provocate de inflație s-au răspândit în aproape toate sectoarele economiei.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Joi, S&P 500 a pierdut 0,88%, fiind în scădere cu 21% de la începutul anului. Dow Jones, 0,82%, ia Nasdaq Composite a scăzut cu 1,33%.

BCR intră în contractul prin care Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep CITEȘTE ȘI BCR intră în contractul prin care Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep

"Sentimentul investitorilor a fost zdruncinat în acest an, dominat de îngrijorările legate de inflația ridicată persistentă, de încetinirea economiei și de o Fed agresivă", a declarat Nicole Tanenbaum, partener la Chequers Financial Management, citat de Washington Post.

Turbulențele de pe piețe din acest an au fost generalizate: prețul criptomonedelor importante, cum ar fi bitcoin, s-a prăbușit cu peste 50%, în timp ce acțiunile Big Tech, ca Alphabet, Apple, Meta (Facebook) și Netflix, au pierdut circa 20%.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed