Wall Street a crescut puternic, după rezultatele bune raportate de companii

Wall Street a crescut puternic, după rezultatele bune raportate de companii
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2023

Bursa de pe Wall Street a crescut puternic luni, susținută de rezultatele bune raportate de companii, dând startul a ceea ce se anunță a fi o săptămână agitată, care include numeroase raportări financiare ale companiilor, date economice și reuniunea de două zile de politică monetară a Rezervei Federale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toți cei trei indici bursieri majori din SUA au închis în crețtere cu mai mult de 1%, revenindu-și după vânzările de acțiuni din săptămâna precedentă, scrie News.ro.

CEO-ul JP Morgan vinde acțiuni ale băncii în valoare de 140 milioane dolari CITEȘTE ȘI CEO-ul JP Morgan vinde acțiuni ale băncii în valoare de 140 milioane dolari

Acțiunile companiilor cu megacapitalizări, sensibile la ratele dobânzilor, conduse de Microsoft, Amazon.com și Apple, au furnizat cea mai mare creștere.

”Astăzi este o revenire a câștigurilor. Piața a fost supravândută, iar realitatea este că câștigurile au fost destul de bune, economia Statelor Unite continuă să meargă și este probabil să o facă în al patrulea trimestru și în prima parte a anului viitor”, a declarat Oliver Pursche, vicepreședinte senior la Wealthspire Advisors, din New York.

Sezonul rezultatelor financiare din trimestrul al treilea, care funcționează pe toți cilindrii, a ajuns la jumătate, 251 dintre companiile din S&P 500 au raportat deja.

Dintre acestea, 78% au depășit estimările de pe Wall Street, potrivit LSEG.

Analiștii se așteaptă acum, în general, la o creștere anuală a câștigurilor S&P 500 în al treilea trimestru de 4,3%, o îmbunătățire marcantă față de creșterea anuală de 1,6% observată la începutul lunii octombrie.

Investitorii au arătat ”mai puțin pesimism. Apelurile din primul și al doilea trimestru au avut un ton mai negativ. A existat anxietate cu privire la ratele dobânzilor, politica Fed, recesiunea care nu a venit niciodată”, a adăugat Pursche.

În săptămâna viitoare, Caterpillar, Apple, Pfizer și Starbucks se numără printre companiile de profil care urmează să afișeze rezultate.

Marți, Comitetul Federal pentru Piețe Deschise (FOMC) este așteptat să se întrunească pentru o reuniune de două zile de politică monetară, care va culmina cu o decizie de a lăsa dobânda de referință a Fed să se situeze la 5,25%-5,50%, potrivit așteptărilor analiștilor.

Investitorii vor analiza cu atenție declarația însoțitoare și sesiunea ulterioară de întrebări și răspunsuri a președintelui Fed, Jerome Powell, pentru a găsi indicii cu privire la evoluția băncii centrale cu ratele.

VIDEO Zeci de muncitori români se revoltă în fața unui centru de date Microsoft CITEȘTE ȘI VIDEO Zeci de muncitori români se revoltă în fața unui centru de date Microsoft

Banca Angliei și Banca Japoniei ar anunța, de asemenea, deciziile privind ratele în această săptămână, cea din urmă urmând să ia în considerare o nouă ajustare a cadrului său de control al curbei randamentului (YCC), potrivit unui articol al Nikkei.

Datele economice urmărite îndeaproape vor deveni disponibile săptămâna aceasta, culminând cu raportul privind ocuparea forței de muncă al Departamentului Muncii al SUA, care urmează vineri.

Luptele geopolitice generate de conflictul Israel-Hamas, precum și o creștere a randamentelor titlurilor Trezoreriei au afectat acțiunile în ultimele săptămâni, trăgând indicele de referință S&P 500 în scădere cu aproximativ 10% față de cel mai mare nivel din iulie.

Luni, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,58%, S&P 500 1,20%, iar Nasdaq Composite cu 1,16%.

Toate cele 11 sectoare majore ale S&P 500 au încheiat sesiunea pe verde, serviciile de comunicații) bucurându-se de cel mai mare câștig procentual, crescând cu 2,1%.

McDonald's a raportat rezultate trimestriale mai bune decât cele așteptate, determinate de cererea pentru alimentele sale mai accesibile, deoarece consumatorii se confruntă cu presiunile inflaționiste în curs. Acțiunile sale au câștigat 1,7%.

Acțiunile Onsemi au scăzut cu 21,8% după ce producătorul de cipuri a estimat venituri slabe pentru trimestrul al patrulea din cauza încetinirii cererii de vehicule electrice.

Titlurile Western Digital au crescut cu 7,3% după ce compania a dezvăluit planuri de a se separa în două companii publice independente.

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni