Wall Street și-a revenit, după declarații ale președintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricții din cauza variantei omicron a noului coronavirus

Wall Street și-a revenit, după declarații ale președintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricții din cauza variantei omicron a noului coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2021

Indicii bursieri de pe Wall Street și-a revenit luni, după declinul accentuat consemnat vineri, în urma declarațiilor președintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricții din cauza variantei omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,16%, S&P 500 cu 1,6%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%, scrie News.ro.

Gazprom - profit trimestrial record după scumpirea galopantă a gazelor. Posibil cele mai mari dividende din istoria sa CITEȘTE ȘI Gazprom - profit trimestrial record după scumpirea galopantă a gazelor. Posibil cele mai mari dividende din istoria sa

”Dacă oamenii sunt vaccinați și poartă mască, nu este nevoie de restricții”, a declarat Biden luni, într-o conferință de presă.

Acțiunile își revind după declinul consemnat vineri, în care indicele Dow a consemnat cea mai slabă evoluție zilnică după octombrie 2020. Indicele Dow a scăzut vineri cu 2,5%, S&P 500 cu 2,3%, iar Nasdaq Composite cu 2,2%. Toți cei trei indicii au scăzut pe ansamblul săptămânii trecute.

”Încă sunt mai multe întrebări decât răspunsuri legate de varianta omicron, dar după ce s-a întâmplat vineri, revenirea de astăzi este un semn binevenit”, a declarat Ryan Detrick, de la firma LPL Financial.

Câștigătoarele zilei de vineri sunt marile companii din sectorul tehnologiei. Acțiunile testa au urcat cu peste 4%, Microsoft cu 2,4%, iar Amazon și Apple cu câte 2%/ Acțiunile Twitter au avut o evoluție fluctuantă în urma anunțului directroului general Jack Dorsey privind retragerea sa de la conducerea companiei de media socială.

Titlurile companiilor din sectorul tehnologiei au fluctuat între scădere și creștere. Acțiunile Uniterd Airlines au urcat cu peste 1%, Toyal Caribbean cu 3,9%, iar TJX Companiei cu peste 2%.

Acțiunile Merck au coborât însă cu peste 5%, după ce Citi le-a retrogradat de la recomandarea de cumpără la neutru, afirmând într-o notă adresată clienților că problemele companiei legate de dezvoltarea medicamentului său pentru HIV afectează potențialul pe termen lung al Merck.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a revenit luni peste nivelul de 1,5%, după ce refugierea de vineri a investitorilor în active considerate sigure, cum ar fi obligațiunile, au dus la scăderea dobânzilor. Prețurile evoluează în sens invers randamentelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa
actiuni