Lichiditate foarte bună pe bursă. Indecizie după șocul vânzărilor de la sfârșitul săptămânii trecute

Lichiditate foarte bună pe bursă. Indecizie după șocul vânzărilor de la sfârșitul săptămânii trecute

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 nov 2021

Deși indicele compozit BET-XT a avansat cu numai 0,11%, arătând o nehotărâre a investitorilor, volumele au fost consistente, iar 5 simboluri au depășit, în piața reglementată, reperul unor transferuri de 10 milioane lei, fapt destul de rar pentru o sesiune de tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Investitorii de la Bursa de Valori București parcă au vrut să tranzacționeze pentru toată săptămâna. Înainte de 2 zile de pauză date de sărbătorile legale, activitatea de pe segmentul acțiuni a fost neobișnuită, aceasta ridicându-se la 151,33 milioane lei (30,58 milioane euro), inclusiv prin aportul procesării plasamentului privat de la Meta Estate Trust (MET) în valoare de 29,90 milioane lei.

Pe piața reglementată, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au adunat volume echivalente cu 25,62 milioane lei într-o zi în care cotația a avansat cu 0,40%, până la prețul de 2,4800 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a suferit un recul de 3,19%, până la prețul de 17,00 lei/acțiune, pe un rulaj de 6,01 milioane lei.

Ce a cumpărat One United Properties la Bucur Obor. Parametrii companiei și indicatori de evaluare CITEȘTE ȘI Ce a cumpărat One United Properties la Bucur Obor. Parametrii companiei și indicatori de evaluare

Activitatea sporită este specifică ultimei zile a lunii, aceasta fiind semnalată din piață pentru Profit.ro ca efect al rearanjării portofoliilor unor investitori instituționali nerezidenți. Preferate de aceștia, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 1,80%, până la prețul de 1,8100 lei/acțiune, pe transferuri de 11,03 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 2,19%, până la prețul de 0,4470 lei/acțiune, pe tranzacții de 10,60 milioane lei.

Din aceste mișcări de sens contrar, piața a arătat un tablou neconcludent: +0,16% pentru indicele compozit BET Plus, +0,89% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.272,92 puncte puncte, -0,16% pentru indicele energetic BET-NG și +0,15% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.195,61 puncte nu a reușit decât o recuperare firavă față de amplitudinea picajului de vineri, așa cum se vede pe graficul atașat.

Lichiditate foarte bună pe bursă. Indecizie după șocul vânzărilor de la sfârșitul săptămânii trecute

Lichiditatea a fost sporită și de intrarea în ring a titlurilor Aquila Part Prod Com (AQ), care au strâns schimburi de 12,12 milioane lei. Cotația a închis la nivelul de 5,4600 lei/acțiune, cu 0,73% sub prețul ofertei publice inițiale de 5,500 lei/acțiune, iar la respectivul nivel indicatorul P/E este de 18 și capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 1,09 miliarde lei (220,65 milioane euro).

Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni CITEȘTE ȘI Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni

Pe a 2-a activitate a ședinței, de 17,50 milioane lei, titlurile MedLife (M) au avut un salt de 3,29%, până la prețul de 22,00 lei/acțiune. Tot într-o notă pozitivă, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au apreciat cu 2,83%, până la prețul de 1,0900 lei/acțiune, pe un rulaj de 6,65 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au avut o creștere explozivă, de 6,91%, până la prețul de 43,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,10 milioane lei.

Prtin contrast, alte 4 simboluri de la capitolul energetic au avut declin pe linie: -0,15%, până la prețul de 33,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au adunat transferuri de 8,03 milioane lei, -2,00, până la prețul de 9,82 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) care au cumulate tranzacții de 3,00 milioane lei, -04,61%, până la prețul de 20,70 lei/acțiune, pentru titlurile Transelectrica (TEL), pe o lichiditate echivalentă cu 2,04 milioane lei, și 2,67%, până la prețul de 219,00 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN) care au întrunit  o activitate de 1,22 milioane lei.

Titlurile care fac obiectul unei promovări a agenției de evaluare financiare FTSE Russell și care se află în așteptarea fluxurilor de capital străin, cele ale One United Properties (ONE), au urcat cu 0,82%, până la prețul de 2, lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,14 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
aquila