Zi „verde” la BVB. Volumele se subțiază drastic

Zi „verde” la BVB. Volumele se subțiază drastic

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 nov 2020

În contextul unei zile agitate pe piețele financiare internaționale, dar care a adus la debutul de la New York un val de aprecieri consistente ,și la BVB tendința a fost pozitivă. Totuși, impulsul nu a fost susținut de o activitate de tranzacționare semnificativă.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O noapte cu multe întoarceri și neclarități în peisajul electoral american a indus volatilitate majoră pe bursele dezvoltate, dar care a adus totuși o creștere de aproximativ 3% a indicelui S&P500 în timpul sesiunii de la New York Stock Exchange.

Răspunsul investitorilor activi la BVB la aceste fluctuații majore a fost să ia mâna de pe butoane. Ordinele au fost atât de mici încât rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 24,37 milioane lei (5,01 milioane euro) și acela asigurat cu spijinul unui transfer de tip deal în valoare de 9,04 milioane lei cu acțiuni SIF Moldova (SIF2), societate unde acționarii au votat recemt pentru schimbarea denumirii în Evergent Investment.

CONFIRMARE Producătorul semințelor și alunelor Elmas a lansat o nouă emisiune de obligațiuni CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Producătorul semințelor și alunelor Elmas a lansat o nouă emisiune de obligațiuni

Din punctul de vedere al dinamicii, indicii s-au cuplat totuși la raliul din piețele de acțiuni străine. Astfel, indicele compozit BET Plus a câștigat 0,83% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,84%, până la nivelul de 8.774,67 puncte, unde a intrat într-o aglomerare de medii mobile relevante în tranzacționarea de peste an, așa cum se vede pe graficul atașat.

Zi „verde” la BVB. Volumele se subțiază drastic

Mișcarea de creștere a fost alimentată de saltul de 3,68%, până la prețul de 2,0300 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,79 milioane lei, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV). Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la BVB, au suferit un recul de 2,45%, pe fondul unor schimburi de 1,79 milioane lei, în acord cu parcursul de pe piața principală din Viena.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,3100 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,32 milioane lei, aproape de această inerție, cu un avans de numai 0,12%, fiind și indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 39.332,46 puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avut, de asemenea, o apreciere sub media pieței, de 0,28%. Din structura sa, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avut un declin de 0,37%, până la prețul de 26,90 lei/acțiune și Electrica (EL) au crescut cu 2,19%, până la prețul de 11,65 lei/acțiune, pe o activitate de 1,25 milioane lei.

Interesul investitorilor a mers și pe segmentul obligațiunilor, unde s-au realizat tranzacții totale de 10,66 milioane lei, ponderea deținând-o emisiunea de titluri de stat în euro scadentă în anul 2025 (R2508AE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
sif moldova
electrica