Ziua a doua pe bursă: Transilvania Broker a primit ordine de cumpărare de 2,5 ori peste ofertă. La Sphera Franchise Group, doar circa 4% a fost subscrisă pe tranșa de retail

Ziua a doua pe bursă: Transilvania Broker a primit ordine de cumpărare de 2,5 ori peste ofertă. La Sphera Franchise Group, doar circa 4% a fost subscrisă pe tranșa de retail
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 oct 2017

În jurul orei 13:30, oferta publică a Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a acumulat 719 ordine de cumpărare pentru 1,59 milioane de acțiuni, adică de două ori și jumătate numărul de acțiuni puse la vânzare. Oferta publică viza 625.000 de acțiuni, reprezentând 25% din capitalul social al brokerului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La prețul maxim din ofertă, de 15,5 lei pe acțiuni, valoarea ofertei de listare este de circa 9,69 milioane de lei (2,1 milioane de euro), iar capitalizarea de piață cu care compania intră pe bursă este de 38,75 milioane de lei (8,4 milioane de euro).

Având în vedere entuziasmul cu care a fost primită oferta publică, care a fost suprasubscrisă încă din prima parte a zilei de ieri, este foarte probabil ca astăzi să fie preluate ultimele ordine, deși oferta urma să fie închisă abia pe 2 noiembrie.

În cazul Sphera Franchise Group (SFG), reunind companiile care dețin brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell,  care a deschis oferta publică tot ieri, au fost înregistrate 101 ordine pentru cumpărarea a circa 63.000 de acțiuni, adică 4,3% din oferta de 1,47 milioane de acțiuni pe tranșa de retail.

Oferta publică totală a Sphera este de 9,83 milioane de acțiuni, fiind împărțită în două tranșe. Astfel, 15%, adică 1,47 milioane de acțiuni, ar urma să meargă către investitorii de retail, iar restul, 8,36 milioane de acțiuni, vor fi oferite investitorilor instituționali.

Potrivit prospectului de ofertă publică, investitorii de retail trebuie să subscrie acțiunile oferite la prețul fix de 33 lei/acțiune, adică limita superioară a intervalului din prospectul de ofertă. Astfel, valoarea plasamentelor este, în prezent, de circa 2,08 milioane de lei (circa 460.000 de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera
transilvania broker
ordine
actiuni
subscrisa
suprasubscrisa
ofera publica