Pierderile operaționale ale Rezervei Federale americane au atins un nivel record

Pierderile operaționale ale Rezervei Federale americane au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a anunțat că, în 2023, cheltuieile sale i-au depășit veniturile cu 114,3 miliarde de dolari, acestea fiind cele mai mari pierderi operaționale înregistrate vreodată de Fed, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit rezultatelor financiare auditate publicate marți, care confirmă datele preliminare din ianuarie, cheltuielile Fed cu dobânzile aproape s-au triplat în 2023 comparativ cu 2022, până la 281,1 miliarde de dolari. În paralel, veniturile din dobânzi pe care Fed le-a câștigat de pe urma portofoliului său de active s-au cifrat anul trecut la 163,8 miliarde de dolari, comparativ cu cele aproximativ 170 miliarde de dolari în 2022, arată Agerpres.

Un secretar de stat PNL de la Finanțe, numit în board-ul Fondului Proprietatea în locul CEO-ului Băncii Transilvania. Comision de administrare triplu. Bugetul a fost respins CITEȘTE ȘI Un secretar de stat PNL de la Finanțe, numit în board-ul Fondului Proprietatea în locul CEO-ului Băncii Transilvania. Comision de administrare triplu. Bugetul a fost respins

Pierderile din 2023 vin după un profit net de 58,8 miliarde de dolari în 2022, a precizat Fed. Instituția a subliniat în repetate rânduri că rezultatele financiare negative nu îi afectează capacitatea de a funcționa sau de a-și derula politica monetară.

Prin lege, Rezerva Federală transferă către Trezoreria SUA orice profit rămas după acoperirea cheltuielilor operaționale. Fed generează venituri din serviciile pe care le furnizează sistemului financiar precum și de pe urma dobânzilor pentru obligațiunile pe care le deține. În ultimii ani, Banca Centrală a SUA a avut profituri semnificative. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
banca