Pioneer Pekao TFI, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri din Polonia, a început să investească în România

Pioneer Pekao TFI, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri din Polonia, a început să investească în România
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 oct 2016

Pioneer Pekao TFI, companie care are în administrare 42 de fonduri în Polonia a optat pentru înregistrarea fiscală directă în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre marii investitori instituționali de portofoliu din Polonia este interesat de achiziții consistente la Bursa de Valori București. Pioneer Pekao TFI se înregistrează fiscal direct în România, anunță operatorul de piață Bursa de Valori București.

Administratorul de fonduri este fondat în anul 1992, potrivit portalului propriu, și este deținut în proporție de 51% de Pioneer Global Asset Management și de 49% de Bank Pekao, instituție de credit parte a grupului UniCredit care avea, la jumătatea acestui an, active de 166,01 miliarde zloți (38,45 miliarde euro).

BVB pune această decizie pe seama creșterii în atractivitate a pieței de capital românești, după reducerea impozitului pe dividende la 5%, obținerea de către România a celei mai mari majorări a produsului intern brut din Uniunea Europeană și existența perspectivei ca bursa locală să fie ridicată la statutul de piață emergentă de către compania FTSE Russell.

"Suntem mândri și multumiți că unul dintre cei mai mari investitori instituționali din Polonia investește acum și în România. Țara devine din ce în ce mai atractivă pentru actorii regionali și globali”, a declarat Ludwik Sobolewski, polonezul care deține funcția de director general al Bursei de Valori, potrivit unui comunicat al operatorului de piață remis redacției.

Documentul citat amintește că un raport al băncii de investiții Berenberg menționa că BVB este cea mai atractivă piață din lume sub aspectul randamentului dividendelor, în 2016 acestea fiind de 7,6% în medie pentru indicele BE, de 10,1% pentru companiile din sectorul energetic și de 8,6% pentru băncile incluse în indicele principal.

viewscnt
Afla mai multe despre
pioneer pekao tfi
bvb
bursa
unicredit
ludwik sobolewski
ftse russell