Presa: Guvernul german lucrează la un plan de salvare a Deutsche Bank. Guvernul însă neagă

Presa: Guvernul german lucrează la un plan de salvare a Deutsche Bank. Guvernul însă neagă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2016

Guvernul Germaniei lucrează la un plan de rezervă pentru salvarea Deutsche Bank, în cazul în care cea mai mare bancă din țară va avea probleme să atragă capital pe cont propriu pentru rezolvarea litigiilor, potrivit publicației Die Zeit, citată de MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Die Zeit a relatat miercuri că în cel mai rău caz guvernul german ar putea prelua o participație de până la 25% la Deutsche Bank, scrie News.ro.

Un plan aflat în fază de proiect mai prevede că Deutsche Bank ar fi capabilă să vândă active altor bănci, posibil cu garanții de stat.

Ministerul Finanțelor din Germania a dezmințit însă, într-un comunicat, informația, scrie Reuters.

"Știrea este eronată. Guvernul german nu pregătește niciun plan de salvare și nu există niciun motiv pentru speculații pe această temă", potrivit ministerului.

La rândul lor, surse din cadrul autorității germane de supraveghere a sectorului financiar, BaFin, au declarat că instituția nu lucrează la un plan de urgență pentru Deutsche Bank.

Departamentul american al Justiției a anunțat recent că va cere Deutsche Bank, care este și cea mai mare bancă de investiții din Europa, până la 14 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații legate de nereguli în operațiunile băncii cu instrumente financiare garantate prin ipoteci. În funcție de închiderea de ieri, capitalizarea băncii se ridică la 14,55 miliarde de euro (16,3 miliarde dolari).

STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare CITEȘTE ȘI STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare

Este de așteptat ca suma finală care va fi solicitată de Departamentul de Justiție să fie mai mică, dar penalizarea provoacă temeri legate de capitalul Deutsche Bank și capacitatea acesteia de a acoperi costurile litigiilor.

Potrivit Die Zeit, guvernul german speră că nu va fi necesar să acorde orice fel de ajutor de stat și deocamdată discută doar scenarii posibile.

Reprezentanții Deutsche Bank nu au fost disponibili pentru comentarii.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut în această săptămână la un minim record de 10,20 euro pe unitate, în urma informației că șefa guvernului german, Angela Merkel, nu va susține acordarea unui ajutor de stat pentru bancă.

Directorul general al Deutsche Bank, John Cryan, a dezmințit să ar fi cerut ajutorul cancelarului Merkel, spunând că salvarea de către stat este exclusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
die zeit