RBS plătește 1,1 miliarde de dolari pentru închiderea a două procese în SUA

RBS plătește 1,1 miliarde de dolari pentru închiderea a două procese în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2016

Royal Bank of Scotland Group a convenit plata a 1,1 miliarde de dolari pentru închiderea a două procese civile în Statele Unite, legate de modul în care a vândut instrumente financiare garantate prin ipoteci înainte de izbucnirea crizei financiare, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Banca britanică a anunțat că acordul cu National Credit Union Administration Board este acoperit în mare parte de provizioanele actuale și nu va avea impact asupra raportului Tier 1, care măsoară calitatea capitalului raportat la activele ponderate în funcție de risc, scrie News.ro.

RBS se confruntă însă și cu alte litigii legate de neregulile din tranzacțiile cu instrumente garantate prin ipoteci, înainte de programul de salvare de 45,5 miliarde de lire sterline (59,22 miliarde dolari) de care a beneficiat din partea guvernului britanic în 2008.

RBS este investigată în continuare de Departamentul de Justiție din SUA și a avertizat că provizioanele ar putea deveni în viitor mai mari decât cele existente la 30 iunie.

Acordul convenit de RBS are loc la mai puțin de două săptămâni după ce Departamentul de Justiție a propus Deutsche Bank plata a până la 14 miliarde de dolari pentru închiderea investigațiilor referitoare la operațiunile cu instrumente garantate prin ipoteci.

Numărul de angajați din clădirile de birouri moderne din București și din principalele orașe regionale va atinge 300.000 de persoane CITEȘTE ȘI Numărul de angajați din clădirile de birouri moderne din București și din principalele orașe regionale va atinge 300.000 de persoane

Banca germană a anunțat însă că penalitățile finale vor fi mult mai mici și că își va rezolva singură problemele financiare, fără sprijinul guvernului Germaniei.

Băncile americane au plătit la rândul lor amenzi mari pentru comportamentul incorect avut înainte de criza din 2008. Cea mai mare sumă a fost plătită până în prezent de Bank of America, de 16,65 miliarde de dolari, în 2014.

În luna aprilie, Goldman Sachs a convenit plata a 5 miliarde de dolari, din care o amendă în numerar de 2,4 miliarde de dolari și un angajament de 1,8 miliarde de dolari pentru a ajuta împrumutații și comunitățile afectate de prăbușirea prețurilor locuințelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rbs