Asigurătorii vor o lege a siguranței în trafic, pentru reducerea accidentelor provocate de TIR-urile transportatorilor

Asigurătorii vor o lege a siguranței în trafic, pentru reducerea accidentelor provocate de TIR-urile transportatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2016

Companiile de asigurări cer autorităților să promoveze o lege a siguranței în trafic, care să conducă la reducerea accidentelor produse de transportatori, considerând necesare și cursuri de siguranță în trafic la care șoferii de TIR-uri să participe constant, după ce au fost pregătiți profesional corespunzător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apelul firmelor de asigurări vine în urma creșterii accidentelor grave produse de transportatori, scrie News.ro.

Numai în ultimele zile au avut loc câteva accidente grave în care au fost implicate camioane sau TIR-uri, soldate cu morți și răniți.

Astfel, două persoane au fost lovite marți seară de un camion pe Șoseaua de Centură a Capitalei, între Otopeni și Mogoșoaia, una dintre victime fiind decedată, cealaltă rănită grav, inconștientă.

Un alt bărbat a murit pe loc, luni, după ce autoturismul în care se afla a fost lovit de un TIR intrat pe contrasens.

Două persoane au murit și trei au fost rănite în urma unui acident produs pe DN 5, în județul Giurgiu, în care au fost implicate inițial două autoturisme, iar unul dintre acestea a fost acroșat de un TIR încărcat cu borcane.

Brokeri: Unele firme de asigurări ar putea să iasă din piața RCA, în funcție de tarifele stabilite de ASF CITEȘTE ȘI Brokeri: Unele firme de asigurări ar putea să iasă din piața RCA, în funcție de tarifele stabilite de ASF

“Nevoia de profesionalizare a șoferilor angajați de firmele de transport este crucială, pentru a opri fenomenul accidentelor grave produse de aceștia. Pe lângă pregătirea corespunzătoare pe care șoferii ar trebui să o dețină și cursurile de siguranță în trafic la care ar trebui să participe constant, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România consideră necesară promovarea unei legislații dedicate în acest sens”, arată UNSAR.

Companiile de asigurări de așteaptă ca firmele de transport din România să încurajeze și să susțină demersul unei legi a siguranței în trafic, care ar putea reprezenta soluția pentru reducerea drastică a accidentelor grave produse de către șoferii profesioniști.

Potrivit cifrelor oficiale, unul din șase camioane produce un accident pe an.

Anul trecut, România a înregistrat cel mai mare număr al deceselor în accidente rutiere, cu 95 de morți la 1 milion de locuitori, față de o medie europeană de 51,5 decese la 1 milion de locuitori.

Totodată, ne clasăm pe primul loc la victime în rândul pietonilor, cu peste o treime, în timp ce media europeană este de 22%.

Circa 1.900 de români au murit anul trecut în accidente rutiere, iar alte aproximativ 25.000 de persoane au fost rănite.

“UNSAR face apel la autorități pentru a găsi rapid soluții pentru responsabilizarea și profesionalizarea șoferilor firmelor de transport și pentru reducerea drastică a numărului accidentelor tragice produse de aceștia. Ne exprimăm din nou disponibilitatea totală la dialog și la găsirea de soluții viabile și sustenabile, atât pentru scăderea daunalității, cât și pentru o piață solidă și stabilă a asigurărilor”, concluzionează reprezentanții firmelor de asigurări din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
tir
asigurare