Președintele Fed Minneapolis: Criptomoneda este 95% fraudă, zgomot și confuzie

Președintele Fed Minneapolis: Criptomoneda este 95% fraudă, zgomot și confuzie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 aug 2021

Bitcoin nu are nicio utilitate, iar sectorul criptoactivelor este asociat în mare parte cu frauda și promovarea exagerată, consideră președintele Rezervei Federale (Fed) din Minneapolis, Neel Kashkari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bancherul central american spune că nu vede nicio utilitate pentru Bitcoin și a catalogat sectorul mai larg al criptoactivelor ca fiind bazat pe fraudă, supramediatizare și mult zgomot.

“Criptomoneda este 95% fraudă, mediatizare exagerată, zgomot și confuzie”, a comentat Kashkari la un summit economic, citat de MarketWatch.

Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor. Cine este noul demnitar guvernamental CITEȘTE ȘI Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor. Cine este noul demnitar guvernamental

Monedele virtuale au început să câștige adepți printre investitorii instituționali în utimul an, însă sunt considerate în continuare active speculative și foarte riscante în comparație cu instrumentele financiare tradiționale.   

Comisia Europeană a propus, recent, interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană, măsură prin care vrea să combată spălarea de bani prin intermediul criptoactivelor și să asigure transparența și trasabilitatea transferurilor.

Cotațiile bitcoin au revenit pe creștere miercuri, după patru zile de corecții. În jurul orei 19:00 (ora României), moneda virtuală se aprecia cu 1,56%, la 45.676 dolari.

Dintre celelalte criptomonede, denumite generic altcoins, Ether avansa cu 0,97%, în timp ce Ripple (XRP) și Bitcoin Cash se depreciau cu 0,1% și, respectiv 1,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
neel kashkari
rezerva federala minneapolis
fed minneapolis
bitcoin
criptomonede
criptoactive
monede virtuale