Primele emisiuni Tezaur din 2024: ce dobânzi oferă Statul românilor interesați să-l împrumute

Primele emisiuni Tezaur din 2024: ce dobânzi oferă Statul românilor interesați să-l împrumute
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2024

Programul Tezaur continuă în 2024, iar primele emisiuni vor începe de luni, 15 ianuarie. Astfel, vor fi oferite titluri de Stat pe 1 și 3 ani la dobânzi de 6,1%, respectiv 7% pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dobânda pe 3 ani este puțin mai mică decât cea oferită în decembrie 2023 (7,1%). Românii interesați pot subscrie până pe 9 februarie 2024, prin SPV, direct la Trezorerie sau prin Poșta Română, scrie Hotnews.ro.

BCR Chișinău, vândută la Victoriabank, deținută de Banca Transilvania, care își consolidează poziția pe piața din Republica Moldova CITEȘTE ȘI BCR Chișinău, vândută la Victoriabank, deținută de Banca Transilvania, care își consolidează poziția pe piața din Republica Moldova

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
tezaur
ministerul finanțelor