Primii pași pentru o monedă unică în America de Sud

Primii pași pentru o monedă unică în America de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Argentina și Brazilia plănuiesc să anunțe în timpul vizitei președintelui brazilian Lula da Silva la Buenos Aires demararea pregătirilor pentru o monedă unică, scrie ziarul Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Va fi o decizie de a începe explorarea parametrilor necesari pentru o monedă unică, care include totul, de la probleme financiare până la dimensiunea economiei și rolul băncilor centrale”, a declarat pentru ziar ministrul argentinian al economiei, Sergio Massa. 

Apple pregătește primele laptopuri cu chipset-uri pe 3nm CITEȘTE ȘI Apple pregătește primele laptopuri cu chipset-uri pe 3nm

Publicația notează că Brazilia își propune să numească moneda sur. Alte țări din America Latină vor fi, de asemenea, invitate să se alăture proiectului. „Argentina și Brazilia invită alte țări din regiune să se alăture proiectului”, a adăugat ministrul argentinian.

Potrivit surselor ziarului, Argentina și Brazilia au discutat în ultimii ani despre crearea unei monede unice, dar negocierile au eșuat din cauza poziției Băncii Centrale a Braziliei, care s-a opus acestei inițiative. Acum, că ambele state sunt conduse de politicieni de stânga, proiectul se bucură de un sprijin puternic, scrie Adevarul.

viewscnt
Afla mai multe despre
moneda
america de sud