FTX provoacă o nouă prăbușire pe piața criptomonedelor

FTX provoacă o nouă prăbușire pe piața criptomonedelor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 ian 2023

Brokerul de criptomonede Genesis Global Trading a solicitat protecția împotriva falimentului în SUA pentru divizia sa de creditare, Genesis Global Capital, pe fondul crizei de lichidități provocată de prăbușirea platformei FTX.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre partenerii de creditare ai Genesis Global Capital se numără și Gemini Trust, platforma de criptomonede fondată de frații Winklevoss (care l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că le-a furat ideea Facebook, primii miliardari bitcoin), care, cum a anunțat Profit.ro, s-a extins recent în România.

Genesis Global Capital, unul dintre cei mai mari creditori de criptomonede, a înghețat retragerile și rambursările de fonduri în noiembrie, citând turbulențele “fără precedent pe piață” create de implozia FTX.

Genesis este subsidiară a grupului Digital Currency Group, care mai deține CoinDesk, Foundry, Grayscale Investments, precum și platforma de tranzacționare a criptomonedelor Luno.

BCE se așteaptă să mărească de mai multe ori dobânzile, în lunile următoare CITEȘTE ȘI BCE se așteaptă să mărească de mai multe ori dobânzile, în lunile următoare

“După cum a fost anunțat anterior, Genesis și consilierii săi au fost implicați în discuții continue și productive cu consilierii creditorilor săi și cu societatea-mamă, Digital Currency Group (DCG), pentru a evalua cea mai eficientă cale de a păstra activele și de a duce afacerea mai departe. Genesis a început acum un proces de restructurare sub supraveghere judiciară pentru a avansa în continuare aceste discuții și pentru a ajunge la o soluție holistică pentru activitatea sa de creditare, care, dacă va fi realizată, va oferi un rezultat optim pentru clienții Genesis și pentru utilizatorii Gemini Earn”, potrivit Genesis.

Genesis Global Holdco, vehiculul prin care este deținută Genesis Global Capital, a solicitat, de asemenea, protecția legii falimentului în SUA, împreună cu o altă unitate de creditare, Genesis Asia Pacific.

"Deși am făcut progrese semnificative în perfecționarea planurilor noastre de afaceri pentru a remedia problemele de lichiditate cauzate de provocările extraordinare recente din industria noastră, inclusiv intrarea în incapacitate de plată a Three Arrows Capital și falimentul FTX, o restructurare în instanță reprezintă cea mai eficientă cale prin care să conservăm activele și să creăm cel mai bun rezultat posibil pentru toate părțile interesate de la Genesis", a declarat Derar Islim, directorul general interimar al Genesis.

GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International - VIDEO CITEȘTE ȘI GRAFICE Intră bani în Europa. Mesaj de la șeful Rockefeller International - VIDEO

Celelalte filiale ale Genesis implicate în tranzacționarea de instrumente derivate și spot și în activitățile de custodie și Genesis Global Trading nu sunt vizate de faliment și continuă operațiunile.

Potrivit declarației de faliment, divizia de creditare a Genesis dispune de aproximativ 150 de milioane de dolari în numerar pentru a-și susține operațiunile în timpul restructurării.

Cameron Winklevoss a salutat declararea falimentului de către Genesis, operațiune care ar trebui să ofere clienților Gemini o mai bună oportunitate de a-și recupera banii, potrivit MarketWatch.

Atât Genesis, cât și Gemini au fost acuzate, săptămâna trecută, de Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC) că au vândut ilegal titluri de valoare investitorilor prin intermediul programului Earn.

viewscnt
Afla mai multe despre
genesis global capital
faliment genesis
contagiune ftx
gemini trust
fratii winklevoss