Profit în scădere pentru Libra Internet Bank în contextul pandemiei

Profit în scădere pentru Libra Internet Bank în contextul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2020

În contextul economic generat de pandemie, după primul semestru, Libra Internet Bank a obținut un profit net de peste 25,7 milioane de lei, mai mic decât cel înregistrat în iunie 2019 (51 milioane de lei), diminuare determinată și de schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor, cu un model axat mai mult pe prognozele economice pozitive sau negative.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După primele 6 luni ale anului, soldul creditelor acordate de către Libra Internet Bank a ajuns la 4,27 miliarde de lei, față de 3,74 miliarde de lei, la jumătatea anului trecut. De asemenea, banca a realizat venituri totale operaționale nete de peste 164 milioane de lei, în creștere cu 11%, în raport cu perioada similară din 2019.

CONFIRMARE eMAG investește 90 milioane euro într-un nou centru logistic. \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE eMAG investește 90 milioane euro într-un nou centru logistic. "Un pas major pentru dezvoltarea din următoarea decadă, în care anticipăm o migrare masivă a oamenilor către comerțul în online.”

“În prima jumătate a anului, ne-am confruntat cu toții cu o situație excepțională. Din fericire, strategia noastră de specializare pe nișe ne-a ajutat să traversăm în mod pozitiv această perioadă. Suntem optimiști în privința revenirii economiei și credem că strategia pe care am urmat-o constituie un avantaj în meținerea unui ritm solid de creditare, în condiții responsabile”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

La 30 iunie 2020, valoarea activelor Libra Internet Bank a fost de 6,59 miliarde de lei, în creștere cu 18%, față de valoarea înregistrată la jumătatea lui 2019 (5,57 miliarde de lei). 

Recent, Libra Internet Bank și Metex BIG, firmă din grupul New Century Holdings (NCH), au înființat Libra Development IFN, o societate cu un capital de 16 milioane de lei, specializată în activități de creditare. Noua societate va fi condusă de Oana Maria Stoenescu, fost director de vânzări la Garanti Leasing Romania (Motoractive IFN).

Libra Bank este controlată, indirect, de fondul de investiții NCH, administrat în România de omul de afaceri Andrei Siminel, care deține și o cotă de aproape 6% din bancă.

Libra este condusă, din luna august 2019, la nivelul Consiliului de administrație de către Radu Ghețea, fostul președinte al CEC Bank.

În directoratul noii societății mai este prezentă și Cosmina Țepeluș, directorul Diviziei Credit Risk Assessment din cadrul Patria Bank.

Libra Internet Bank este, din 2003,  membră a grupului american de investiții New Century Holdings, având o rețea de 55 de sucursale.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet bank
profit