Libra Bank își lansează IFN sub Radu Ghețea, recrutând conducerea de la Garanti Leasing

Libra Bank își lansează IFN sub Radu Ghețea, recrutând conducerea de la Garanti Leasing
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 aug 2020

Libra Internet Bank și Metex BIG, firmă din grupul New Century Holdings (NCH), au înființat Libra Development IFN, o societate cu un capital de 16 milioane de lei, specializată în activități de creditare. Noua societate va fi condusă de Oana Maria Stoenescu, fost director de vânzări la Garanti Leasing Romania (Motoractive IFN).

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Libra Bank este controlată, indirect, de fondul de investiți NCH, administrat în România de omul de afaceri Andrei Siminel, care deține și o cotă de aproape 6% din bancă.

Libra este condusă, din luna august 2019, la nivelul Consiliului de administrație de către Radu Ghețea, fostul președinte al CEC Bank.

În directoratul noii societății mai este prezentă și Cosmina Țepeluș, directorul Diviziei Credit Risk Assessment din cadrul Patria Bank.

Libra Internet Bank este, din 2003,  membră a grupului american de investiții New Century Holdings, având o rețea de 55 de sucursale.

Libra Internet Bank vine cu obligațiunile la bursă CITEȘTE ȘI Libra Internet Bank vine cu obligațiunile la bursă

La finele anului 2019, banca și-a consolidat poziția pe piața de profil din România și a obținut un profit net de peste 115 milioane de lei, în 2019, cu 20% mai mult decât în 2018.

Valoarea activelor Libra Internet Bank a ajuns la 6,53 miliarde lei, cu 20% mai mult decât în 2018 (5,46 miliarde lei).

De asemenea, soldul creditelor a depășit 4 miliarde lei, în creștere cu 23% față de valoarea înregistrată în 2018 (3,25 miliarde de lei), iar soldul surselor a fost de 5,65 miliarde lei, în creștere cu 19% față de finalul lui 2018 (4,76 miliarde de lei). În același timp, rata de neperformanță a rămas la un nivel sub media pieței, cu o valoare înregistrată de 1,70%, la finalul anului trecut.

INFOGRAFIC Ministerul Finanțelor, o nouă licitație de titluri de stat ratată CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Ministerul Finanțelor, o nouă licitație de titluri de stat ratată

Libra Internet Bank a deschis anul trecut 4 sucursale noi, la Focșani, Cluj-Napoca, București și Slobozia. 

Din perspectiva cotei de piață, Libra Internet Bank și-a consolidat poziția, printr-o creștere constantă, în ultimii ani. Astfel, dacă în anul 2016, valoarea cotei de piață a băncii era de 0,86%, la finalul anului 2019, aceasta a ajuns la 1,32%.

Cu un capital de 462,16 milioane de lei, principalii acționarii ai băncii sunt Broadhurst Investment Ltd - 66,677%, Romarta - 27,56% și Andrei Siminel - 5,73%

Metex Big activează în domeniul închirierii și subînchirierii bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, fiind controlată aproape integral de Broadhurst Investment Ltd.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet
bank
ifn
infiintare