Profit net de jumătate de milion de lei la 9 luni pentru producătorul de lactate Bonas. „Intrăm într-o zonă de impredictibilitate generală.”

Profit net de jumătate de milion de lei la 9 luni pentru producătorul de lactate Bonas. „Intrăm într-o zonă de impredictibilitate generală.”
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 nov 2023

Cu o majorare de 34% a vânzărilor în magazinele proprii, la 15,20 milioane lei, compania de lactate Bonas trece pe profit după primele 3 trimestre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bonas import Export (BONA), companie de lactate cu producția axată în Transilvania, a realizat la 9 luni venituri totale de 22,20 milioane lei, cu 26,06% mai mari decât cele de 17,61 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Aproape 3 sferturi din aceste vânzări au fost realizate în rețeaua proprii, în timp ce în hipermarket-uri au fost livrări cu 2,22 milioane lei, în creștere cu 83% față de exercițiul precedent. Compania punctează că, momentan, este prezentă doar cu un număr restrâns de produse și doar la nivel local în Kaufland, Auchan și Selgros.

ULTIMA ORĂ Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede la nivel mondial, a demisionat ca CEO pledând vinovat pentru încălcarea cerințelor penale de anti-spălare a banilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede la nivel mondial, a demisionat ca CEO pledând vinovat pentru încălcarea cerințelor penale de anti-spălare a banilor

Chetuielile totale de exploatare s-au majorat cu 21,00%, la 21,55 milioane lei, de la 17,81 milioane lei. Compania a obținut, astfel, un profit net cu puțin peste jumătate de milion de lei. Pe întreg anul trecut, firma a afișat o pierdere de aproximativ 660.000 de lei.

„Profitabilitatea va fi mereu prioritatea noastră”, spune Consiliul de Administrație în raportarea trimestrială. „Istoric, din cauza lunilor de vara, T3 pentru Bonas însemna o pierdere, dar în acest an am reușit sa fim profitabili și în acest trimestru. Am realizat acest lucru fără a neglija investițiile, atât de necesare pentru a aduce compania la nivelul concurenților și pentru a putea genera profituri viitoare.”

EXCLUSIV Un consorțiu format din Banca Transilvania, Alpha Bank și Raiffeisen Bank va intermedia vânzarea emisiunii de obligațiuni a Consiliului Județean Cluj CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un consorțiu format din Banca Transilvania, Alpha Bank și Raiffeisen Bank va intermedia vânzarea emisiunii de obligațiuni a Consiliului Județean Cluj

Trecerea pe profit a fost obiectivul noii conduceri, care l-a cooptat în Consiliul de Administrație pe Marius Alexe, investitor de portofoliu din Iași cu unele din cele mai mari expuneri pe societăți de pe piața AeRO și care are o deținere de 10,76% din titlurile producătorului de lactate.

„Din T4, intrăm iarăși într-o zonă de impredictibilitate generală”, vine, totuși, avertismentul din partea companiei. „În acest moment ne este greu să facem prognoze, dar indiferent de vremurile pe care le vom traversa, Bonas o să rămână aceeași companie solidă din punct de vedere financiar și care o să trateze lucrurile cu aceeași prudența cu care a făcut-o și până acum.”

Societatea a venit la cota pieței AeRO a BVB în valul de listări a anului 2021 când a fost o premieră în sensul că titlurile sale au deschis la un preț inferior celui din plasamentul privat. Titlurile au intrat pe un trend descendent și la ultima cotație, de 1,5100 lei/acțiune, Bonas are o capitalizare bursieră de 17,81 milioane lei (3,60 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bonas import-export
bvb
bursa