Profitul anual al NN Group, afectat de pandemie

Profitul anual al NN Group, afectat de pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2020

Cea mai mare companie olandeză de asigurări, NN Group, a avertizat miercuri că se așteaptă la un impact de aproximativ 100 milioane de euro asupra profitului său operațional anual, din cauza efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar rata solvabilității Solvency II a rămas la un nivel solid, la 227%, la finalul lunii mai, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general David Knibbe a anunțat că obiectivul companiei este să genereze lichidități de 1,5 miliarde de euro în 2023, scrie Agerpres.

Wizz Air avansează o nouă reducere de bilete, pentru a atrage clienți: oricine, oricând, oriunde CITEȘTE ȘI Wizz Air avansează o nouă reducere de bilete, pentru a atrage clienți: oricine, oricând, oriunde

"Impactul despăgubirilor solicitate până acum este limitat, deoarece nu avem expunere sau avem o expunere limitată la asigurările de sănătate, de călătorii, și pentru întreruperea activității. Vânzările noastre în Europa și Japonia vor fi probabil afectate, ceea ce va duce la câștiguri mai reduse, și ne așteptăm ca volatilitatea de pe piețe să aibă ca rezultat venituri din taxe mai scăzute la divizia de gestionare a activelor", se arată în comunicatul grupului olandez.

Anul acesta, acțiunile NN au scăzut cu 11% la Bursa de la Amsterdam. Marți, titlurile se tranzacționau la 30,13 euro.

Luna aceasta, fondul Elliott Advisors, care deține o participație de 3% în NN Group, a propus o serie de măsuri pentru majorarea prețului acțiunilor companiei, inclusiv "îmbunătățirea operațională, tranzacții de reasigurări și vânzarea unor afaceri".

Knibbe a declarat că firma ia în considerare sfaturile lui Elliott.

"Nu pot să vă spun nimic exact, am avut întâlniri constructive cu ei", ca parte a întâlnirilor extinse cu acționarii, înaintea prezentării rezultatelor financiare, le-a spus jurnaliștilor șeful NN Group.

Acesta a explicat că firma nu intenționează să vândă operațiunile din Japonia, una dintre propunerile fondului Elliott, deoarece afacerea este profitabilă și furnizează diversitate geografică grupului.

NN Group își va reduce gradual expunerea la investițiile cu randamente scăzute, ceea ce a recomandat fondul Elliott. Asigurătorul va renunța la unele dețineri de bonduri guvernamentale în favoarea creditelor ipotecare, împrumuturilor și activelor imobiliare.

NN Group, care raportează rezultatele financiare de două ori pe an, a înregistrat anul trecut un profit de bază de 1,8 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nn group
pandemie
profit