Profitul net al Aquila crește cu 10%. Compania anunță venituri sporite la Sărbătorile de iarnă și depășirea țintelor din buget

Profitul net al Aquila crește cu 10%. Compania anunță venituri sporite la Sărbătorile de iarnă și depășirea țintelor din buget
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 nov 2023

Listată în ultima parte a anului trecut, liderul serviciilor logistice și de transport din România, Aquila își majorează afacerile la 9 luni, susținute de majorarea cu 15% de pe segmentul de distribuție și un avans de 12% în zona de logistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Aquila Part Prod Com (AQ) a realizat în primele 3 trimestre venituri de 1,75 miliarde lei, în creștere cu 13,63% față de cele de 1,54 miliarde lei din perioada similară a anului trecut. „Diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea brandurilor proprii și canalele de distribuție cu ritm mai mare de creștere au fost prioritare. Rezultatele înregistrate vin în întâmpinarea așteptărilor investitorilor și vom depăși bugetul anunțat în aprilie”, spune în comunicarea către investitori CEO-ul Cătălin Vasile. „Veniturile au un trend, în general, crescător în trimestrul patru al anului ca urmare a cererii pentru bunuri de consum în sezonul sărbătorilor de iarnă.”

Comelf își dublează profitul net CITEȘTE ȘI Comelf își dublează profitul net

Costurile cu bunurile vândute au urcat cu 15,18%, la 1,29 miliarde lei, de la 1,12 miliarde lei în primele 9 luni din 2022. În același interval de raportare, costul cu combustibilul pentru transport a coborât cu 7,37%, la 52,76 milioane lei, de la 56,96 milioane lei, iar cheltuielile cu beneficiile angajaților au urcat cu 14,39%, la 188,73milioane lei, de la 164,99 milioane lei.

Profitul net de 71,50 milioane lei este cu 10,00% mai mare decât cel de 65,00 milioane lei din primele 3 luni ale anului trecut..

Compa Sibiu vizează o valorificare mai bună a activelor imobiliare CITEȘTE ȘI Compa Sibiu vizează o valorificare mai bună a activelor imobiliare

La data de 30 septembrie, activele totale ale Aquila se ridicau la 956,24 milioane lei, în creștere cu 11,99% față de cele de 853,88 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au mărit cu 21,54%, la 449,80 milioane lei, de la 370,06 milioane lei.

Aquila care s-a listat în luna noiembrie a anului 2021 pe piața reglementată a Bursei de Valori București în urma unei oferte publice în valoare de 367 milioane lei. Principalii acționari sunt Cătălin Vasile și Adrian Dociu, fiecare cu participații de 33,33% din titluri. La ultimul preț de închidere de la BVB, de 0,9000 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 1,08 miliarde lei (218,30 milioane euro).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
aquila
bvb
bursa