Raiffeisen analizează mai multe opțiuni, inclusiv ieșirea de pe piața din Rusia

Raiffeisen analizează mai multe opțiuni, inclusiv ieșirea de pe piața din Rusia
scris 4 mai 2022

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una din cele mai expuse bănci europene pe Rusia, a anunțat că analizează toate opțiunile strategice pentru divizia sa din Rusia, "inclusiv o ieșire gestionată cu atenție", transmite Reuters.

Plecare din Rusia o schimbare radicală pentru banca austriacă, Raiffeisen fiind prezentă pe piața din Rusia încă de la colapsul URSS, iar anul trecut subsidiara sa rusească a contribuit cu aproape o treime la profitul net de 1,5 miliarde de euro realizat de grupul austriac. Divizia din Rusia a RBI este a 10 cea mai mare bancă din această țară, cu active de 11,96 miliarde de euro, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV: Claudiu Năsui, despre taxa pe care firmele ar urma o plătească camerelor de comerț, pentru promovare, anunțată în premieră de Profit.ro: Este o taxă de șmecher CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV: Claudiu Năsui, despre taxa pe care firmele ar urma o plătească camerelor de comerț, pentru promovare, anunțată în premieră de Profit.ro: Este o taxă de șmecher

Raiffeisen a anunțat că în primul său trimestru profitul său net a urcat până la 442 milioane de euro, de la 126 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, în condițiile în care venitul net din dobânzi a urcat până la 986 milioane de euro, de la 736 milioane de euro anul trecut.

În primul trimestru al acestui an creditele acordate de Raiffeisen au crescut cu 1% pe fondul stopării activității de creditare în Rusia. Acum banca austriacă se așteaptă la un volum de credite stabil în 2022, comparativ cu 2021, în condițiile în care anterior se aștepta la o creștere cuprinsă între 7% și 9%.

Raiffeisen Bank International (RBI) este o bancă universală care operează în 13 țări din Europa Centrală și de Est.

În România, Raiffeisen Bank are peste 2,25 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 1.100 de ATM-uri, din care 455 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea ce a trecut de 25.800 de POS-uri. A

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
banci