Randamentele obligațiunilor României au atins cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani

Randamentele obligațiunilor României au atins cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2017

Randamentele obligațiunilor guvernamentale ale României au atins vineri cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani, în urma datelor care au arătat că inflația a accelerat în octombrie peste ritmul anticipat de analiști, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna octombrie la 2,63%, cel mai înalt nivel din august 2013, când a fost 3,67%, în condițiile în care carburanții s-a scumpit cu 3,47% în octombrie față de septembrie, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna septembrie, rata anuală a inflației a fost de 1,77%.

A doua rectificare bugetară: bani mai mulți la ministere pentru salarii, deficit ținut la 2,96%, creștere economică de peste 6%. Plafonul cheltuielilor de personal urcă CITEȘTE ȘI A doua rectificare bugetară: bani mai mulți la ministere pentru salarii, deficit ținut la 2,96%, creștere economică de peste 6%. Plafonul cheltuielilor de personal urcă

Datele alimentează așteptările că Banca Națională a României (BNR) va fi nevoită să înăsprească politica monetară.

Randamentele României au crescut pe o piață calmă în Europa Centrală și de Est, investitorii fiind în așteptarea datelor referitoare la PIB-urile țărilor din regiune, care vor fi publicate săptămâna viitoare.

Randamentul obligațiunilor României pe termen de 10 ani a crescut cu 0,5 puncte procentuale, la 4,48%, potrivit datelor Reuters.

Bruxellesul deschide o investigație aprofundată în cazul României pentru propunerea ANCOM de a nu recalcula tarifele de interconectare între operatorii de telecomunicații mobile CITEȘTE ȘI Bruxellesul deschide o investigație aprofundată în cazul României pentru propunerea ANCOM de a nu recalcula tarifele de interconectare între operatorii de telecomunicații mobile

În urma datelor referitoare la inflație, leul și-a revenit inițial de la minimul ultimilor cinci ani. Unii investitori au decis ulterior să acopere pozițiile de vânzare pentru euro, înainte de weekend, a spus un dealer de la București, astfel că leul a coborât la cel mai redus nivel din mai mult de cinci ani.

Euro a atins joi cotația de 4,65333 lei pe piața interbancară, un nou record, pe fondul accentuării tensiunilor sociale, a anunțului privind revizuirea în creștere a inflației și a datelor referitoare la adâncirea deficitului comercial.

Acesta este cel mai mare nivel înregistrat până în prezent pe piața interbancară. Recordul anterior, de 4,64732 lei, stabilit joi, l-a depășit pe cel din iulie 2012, când euro a atins valoarea de 4,63749 lei pe piața interbancară.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost reținut de procurorii DNA, sub acuzația de șantaj CITEȘTE ȘI Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost reținut de procurorii DNA, sub acuzația de șantaj

Leul a coborât sub 4,6 unități pentru un euro în această săptămână, după ce BNR a anunțat că în viitor se va concentra e menținerea dobânzilor aproape de dobânda de referință și că va adopta o politică mai flexibilă a cursului de schimb. Această politică va fi testată de piață spre sfârșitul anului, când este așteptată creșterea cheltuielilor guvernamentale, care va amplifica presiunile inflaționiste.

Unii investitori consideră că leul a atins nivelul minim, dar alții se așteaptă la continuarea deprecierii. ”După scăderea accentuată din această săptămână,leul ar putea să meargă doar în jos”, a spus un dealer din București.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a spus că slăbiciunea leului reflectă adâncirea deficitului comercial, dar că ”moneda este relativ apropiată” de nivelul său de echilibru.

Atenția piețelor se va concentra marțea viitoare pe datele referitoare la creșterea economică înregistrată de statele est-europene în trimestrul al treilea, analiștii anticipând date solide.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
cursul valutar
deficit bugetar
obligatiuni guvernamentale
piete de capital
mugur isarescu
bnr
guvernul tudose