Cel mai mare risc din jurul bitcoin ar putea fi costul energiei asociat activităților de minerit al monedei virtuale

Cel mai mare risc din jurul bitcoin ar putea fi costul energiei asociat activităților de minerit al monedei virtuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2017

Cel mai mare risc legat de bitcoin ar putea fi costul energiei asociat activităților de minerit al monedei virtuale și nu bula speculativă creată în jurul acesteia, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce cotația bitcoin, cea mai atractivă monedă virtuală, se apropie de 8.000 de dolari pe unitate, prețul necesar pentru ca mineritul să fie profitabil va ajunge la sumele uriașe de 300.000-1,5 milioane de dolari, până în 2022, conform tendințelor actuale de creștere și al electricității utilizate”, a arătat Christopher Chapman, analist la Citigroup. În acest ritm, consumul implicat va ajunge la nivelul celui din Japonia, pe termen lung, scrie News.ro.

”Nu credem că pot fi atinse aceste nivele de minerit și că guvernele vor reglementa/taxa minerii, pentru reducerea consumului de energie”, a afirmat Chapman într-un email.

Veniturile ING Bank au crescut cu 22% la nouă luni. Profitul nu-l depășește pe cel de anul trecut decât eliminând impactul excepțional al tranzacției Visa CITEȘTE ȘI Veniturile ING Bank au crescut cu 22% la nouă luni. Profitul nu-l depășește pe cel de anul trecut decât eliminând impactul excepțional al tranzacției Visa

Mineritul, combinat cu rețelele blockchain, formează coloana vertebrală a monedei virtuale, facilitează tranzacțiile și mențin registrul online al monedelor din sistem.

Minerii sunt recompensați pentru participare, în cadrul unui sistem cunoscut sub numele a proof-of-work (dovada muncii).

Procurarea de bitcoin a devenit mult mai dificilă în ultimii ani, numărul monedelor atribuite scăzând pe fondul creșterii costurilor și al concurenței mari, care s-a intensificat ca urmare a  creșterii numărului de monede virtuale pe Wall Street. Ritmul de creare a bitcoin este limitat, iar numărul total al acestora nu va depăși 21 de milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
bircoin